Jubelen sto i taket da Gunnar Thorvaldsson kunne sette Amin Askars glitrende innlegg i nettmaskene til 1-0 mot LøvHam på en kjølig og mørk fredag kveld i det 38. minutt.

Mindre jubel var det egentlig ikke da Celso Borges like godt klinket inn 2-0 i krysset fra nær 30 meters hold. Da var det spilt 57 minutter på Fredrikstad Stadion.

Fornøyd FFK-trener

- Dette var en lettelse - ikke bare for meg, men det høres ut som publikummet her i dag føler det samme, det sa FFK-trener Tom Freddy Aune til NRK rett etter kampslutt.

- Det var unødvendig å slippe Løv-Ham inn i kampen mot slutten, men fryktelig deilig at vi klarte å holde nullen. Nå skal vi gi 100 i de to neste kampene og satser på at det skal holde til eliteseriespill til neste år, sier Aune.

Hans Erik Ramberg var også fornøyd etter kampen.

- I fjor ble jeg satt ut av laget i kvalifikasjons-kampen mot Sarpsborg 08. Derfor var det morsomt å være med på dette i dag. Selv om det var tungt å spille utpå der i dag, er det nå bare en deilig følelse å få en seier og gå videre, sier Ramberg.

Se hvem som var på kampen her

Vi kommer tilbake mer flere reaksjoner etter kampen om ikke lenge!

Seieren tar FFK et steg nærmere eliteseriespill. Nå venter bortekamp, så hjemmekamp mot vinneren av oppgjøret Hønefoss-Ranheim (spilles søndag klokken 20).

For LøvHam klarte aldri å svare skikkelig denne fredagen, og selv om FFK igjen ble noe baktunge de siste ti minuttene var det en større trygghet i FFK-laget denne gang enn hva man har sett den siste tiden. Det satt de 4.128 fremmøtte tilskuerne pris på, som lagde god stemning kampen igjennom.

Så holdt også nullen på hjemmebane for første gang siden 18. juli. Sist FFK holdt nullen i bortekamp var nettopp mot LøvHam, som på tre forsøk aldri maktet å score på FFK denne sesongen.

Vi fulgte kampen live - se her