Nå stor rødbuksene likt med Sarpsborg 08 på tabellen, med tre kamper igjen å spille. Det går utvilsomt mot en nervepirrende avslutning på sesongen.


Målløst til pause


Sogndal startet oppgjøret best, og kun rødhvit flaks hindret tidlig jubel for hjemmelaget. Men halvveis ut i førsteomgangen satte FFK tempoet, og presset serievinneren stadig lengre bak på banen. Amin Askar skjøt i stolpen, og et hodestøt fra Celso Borges ble reddet på streken av venstrebacken Barry Kader. Det ville seg likevel ikke for Borges og co., og det sto 0-0 til pause.


Klinisk hjemmelag


Rødbuksene maktet ikke følge opp den gode tendensen de viste før pause. I stedet bar andreomgangen preg av panikkartet spill, mye takket være Per Egil Flos vakre 1-0-scoring. Han utnyttet et hanglende FFK-forsvar, og banket ballen i borterste hjørnet bak Masalin.
Og vondt ble verre for Aunes menn. Tommy Øren var både raskere og dyktigere enn Raio Piiroja, da han vendte midtstopperen enkelt vekk i feltet, og kopierte lagkamerat Per Egil Flo sin scoring.

FFK maktet aldri å sette Sogndal under stort nok press, og 2.900 tilskuere på Fosshaugane Campus kunne eksplodere i jubelscener da hoveddommeren blåste av kampen: Laget fra saftbygda sikret førsteplass og opprykk.

Nå gjenstår tre serierunder, og en intens kamp om den siste direkte opprykksplassen mot sarpingene.
 

Her kan du lese Einar Lundsørs live-oppdatering av kampen:

- Vi er klare, forteller Ida Stenrud (19) og Nathalie Moe (18) fra Fredrikstad.

De to jentene har aldri reist så langt for å se FFK i aksjon. I kveld har de begge klokketro på seier mot de hvite fra Sogndal.

- Selvfølgelig blir det seier! Vi håper og tror at det blir 3-0 til FFK, forteller de og legger til at de tror det blir en bra slutt på sesongen for laget fra Plankebyen :

- Det kommer til å ende med kvalikplass til sarpingene, og direkte opprykk for FFK.

Les også: I godt humør på vei til toppoppgjør

Det var om lag 20 supportere som satte seg på Plankehaugens buss ved 08.15-tiden onsdag. Foran seg har de en seks-sju-timers busstur. Jentene er ikke nevneverdig bekymret:

- Vi skal synge og hygge oss, forteller jentene som tror det blir en morsom tur.- Hvordan blir hjemturen hvis det blir tap?

- Jeg har med meg pute, så da blir det å ta igjen litt søvn, ler Ida, som sto

opp klokken tre på natten - for å gjøre seg klar til å støtte laget. 

Skulle FFK ta tre poeng mot Sogndal i kveld har de sjansen til å rykke fra Sarpsborg 08 etter at sarpingene

sløste bort to poeng mot bunnlaget Follo i helgen

. Med en kamp mindre spilt har FFK like mange poeng som Sarpsborg 08.

Har du troa på en ny FFK-seier? Kommenter under!

Les også : Roger Risholt :  -Jeg jublet som en galning

Les også: I godt humør på vei til toppoppgjør

Tabellen kan du lese her!