Gå til sidens hovedinnhold

FFK inngikk ny «scoutingavtale» med svensk selskap

Artikkelen er over 9 år gammel

I løpet av den siste uken Morgan Andersen var adm. dir. i FFK ble et millionbeløp utbetalt til et svensk selskap for "Scouting & assistans Svenska marknaden", viser et dokument gjengitt i Aftenposten onsdag. Morgan Andersen var i denne perioden sykemeldt. Det var han fra 14. oktober 2007 og frem til han fikk en sluttavtale med FFK Sport Asa - gjeldende fra 1. april 2008.

OPPDATERING: Som følge av at Aftenposten beklaget overfor Morgan Andersen at opplysninger i opphavsartikkelen til denne sitatsaken ble publisert, har vi skrevet følgende.

Fakturaen, behandlet 25. mars 2008, seks dager før Morgan Andersen sluttet som adm. dir. i daværende FFK Sport ASA, lyder på én million kroner, og ble i følge Aftenposten utbetalt til Sport Invest GmbH.

Morgan Andersen står i fakturaen oppført som FFKs referanse. I praksis var Andersens tid i klubben over: i januar 2008 ble han i Oslo tingrett dømt for dokumentfalsk i "Mikel-saken".

Morten Huth var Morgan Andersens etterfølger i direktørstolen i FFK Sport ASA. Det er også hans signatur som kan leses på dokumentet i Aftenposten publiserer.

I dagens Fredriksstad Blad sier Morgan Andersens daværende sjef, Per Kristian Olsen, at administrerende direktør ikke nødvendigvis hadde en plikt til å informere styret i FFK Sport ASA selv om det gjaldt en millionavtale. Per Kristian Olsen var styreleder i FFK Sport ASA fra oktober 2006 til september 2009.

(saken fortsetter under bildet)

uytu

UKJENT AVTALE: Faksimile fra dagens Aftenposten. Den hittil ukjente millionfakturaen til høyre.

Beløpet skulle være betaling for "Scouting & assistans Svenska marknaden i 2008-2009". Mer spesifikk enn som så er ikke millionfakturaen gjengitt i dagens Aftenposten.

Svenske Anders Grönhagen var på dette tidspunktet trener i FFK, og klubben hentet under ham en rekke svenske spillere til Fredrikstad. I følge Aftenposten knyttes den hittil ukjente kontrakten til Abgar Barsom, som kom til klubben i januar 2008.

Fakturaen som ble betalt av FFK i løpet av mars 2008, viser dermed en slående parallell til avtalen mellom FFK og Sport & Net Group, Raio Piirojas estiske agentselskap. Det var da denne avtalen ble kjent offentlig at norske skattemyndigheter begynte å fatte interesse for FFK.

I går slo Skatt Øst, Økokrim og politiet til mot FFKs lokaler på Stadion. I alt 18 personer sikret det som myndighetene mener kan inneholde bevis for at FFK ved Morgan Andersen og Bjørn Jensen har medvirket til å unndra lønnsutbetalinger til Raio Piiroja til beskatning. I tillegg til de to er tre personer siktet i saken, skriver Fredriksstad Blad i dagens papirutgave. De tre er Raio Piiroja og to hittil ikke navngitte peroner.

Skattekrimsjefen i Skatt Øst, Jan Egil Kristiansen, er ukjent med fakturaen Aftenposten trykker i dag. Han sier til samme avis at skattemyndighetene har vært forberedt på at flere avtaler av denne typen kan finnes, men at dette løfter saken "opp på et nytt nivå".

f-b.no forsøkte tirsdag kveld gjentatte ganger å få kontakt med Morgan Andersen via ulike kanaler, uten hell.

Les også: Morgan Andersen og Bjørn Jensen løslatt

Les også: Piiroja kalles inn til avhør

SISTE: Tidligere styreleder avhøres

Onsdag morgen er tidligere styreleder i FFK Sport ASA, Per Kristian Olsen, i politiavhør på politihuset i Sarpsborg. Per Kristian Olsen var styreleder da Morgan Andersen var administrerende direktør i FFK Sport ASA.