FFK ledet 2-0 etter en drøy time på eget gress mot Sandnes Ulf etter mål av Joachim Thomassen direkte på corner og fra Gunnar Thorvaldsson. Amin Askar viste tekniske finesser da han økte til 3-0, mens gjestene fikk et trøstemål i sluttminuttene.

Se bilder fra kampen her

Les også: Askar: - Det går mye på instinkt

Tre poeng til FFK var likevel i boks, som gjør at de fremdeles har fire poengs margin til Ranheim og Sarpsborg, med en kamp mer spilt.

- Det er fortsatt ting å ta tak i, men vi går ut i 2. omgang og jobber for hverandre, og det er jeg godt fornøyd med, sa Tom Freddy Aune rett etter kampslutt.

- Jeg er mest fornøyd med at vi går ut og leverer den 2. omgangen vi gjør etter en 1. omgang hvor vi burde hatt mer tempo i ballen og vært bedre på andre ting. Det viser en mental styrke. Det er mye bra spill og fine mål, sa Aune til f-b.no.

- Vi trengte å få målet til Joachim (Thomassen). Da senket vi skuldrene en del, poengterer treneren.

- Selvfølgelig blir det tøft med tre av de fire siste kampene på bortebane, men sist jeg sjekket var vel FFK det beste bortelaget i 1. divisjon, sa Aune optimistisk.

Hvilken spiller synes du var best? Sjekk spillerbørsen

Se også: Disse så FFK-Sandnes Ulf

Før kampen:

Thomassen har vært usikker de siste dagene inn mot helgen, men overfor f-b.no sier Tom Freddy Aune at venstrebacken skal være klar til kamp.

Alex Valencia er derimot fortsatt ute, og dermed starter FFK med følgende 11: Masalin - Gamboa, Ophaug, Piiroja, Thomassen - Askar, Risholt, Ramberg, Mulac - Borges, Thorvaldsson.

FFK har fortsatt bare ett poengs margin på sin direkte opprykksplass, etter at hovedutfordrerne Sarpsborg 08 og Ranheim vant sine kamper tidligere idag. Derfor blir det veldig viktig for rødbuksene å gjøre jobben mot Vestlandslaget og skaffe tre nye poeng i kveld.

f-b.no er selvsagt på plass og følge kampen direkte fra Fredrikstad Stadion klokken 18.00. Da kan du også sende inn spørsmål til våre reportere Svend Anders Karlsen-Moum og Joakim Simensen underveis i kampen.

Se bilder fra kampen her

Les også: Dårlig billettsalg for FFK

Les også: Innfører registrering på debatten på f-b.no