Ettergir 23 millioner av FFKs gjeld

– Sammen med adm. dir. Trond Delbekk i Værste AS har styreleder Karl Anders Følstad og daglig leder Per Erik Jacobsen i FFK Sport AS stått på i sommervarmen for å finne en løsning på situasjonen i FFK. Og nå ser det ut til at det er en god løsning innen rekkevidde, skriver klubben i en pressemelding.

– Sammen med adm. dir. Trond Delbekk i Værste AS har styreleder Karl Anders Følstad og daglig leder Per Erik Jacobsen i FFK Sport AS stått på i sommervarmen for å finne en løsning på situasjonen i FFK. Og nå ser det ut til at det er en god løsning innen rekkevidde, skriver klubben i en pressemelding.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

En enorm gjeldsbyrde forsvinner i FFK-systemet. Etter det som kan være tidenes gavepakke til FFK fra eierne av FFK Sport AS, får klubben overdratt et gjeldfritt FFK Sport AS.

DEL

FFK Sport AS har hatt en betydelig langsiktig gjeld. Mye av gjelden har vært til eierne med Værste AS i spissen. Det som nå er klart er at Værste AS og dets eiere ettergir over 18 millioner kroner. De øvrige eierne med krav i selskapet, Stene Stål Gjenvinning AS og Henning Forsberg, ettergir også sine fordringer. For å få til en bærekraftig og langsiktig løsning har også Fredrikstad Spillerinvest gått med på å ettergi sitt krav på ca 2,6 millioner.

De som har arbeidet med skissen til løsning har vært opptatt av at det må bli en løsning som gir klubben en sterkest mulig plattform å drive videre på. Det betyr at en også har tatt hensyn til at klubben også i fortsettelsen vil være avhengig av et godt forhold til sine leverandører.
Skissen til løsning innebærer derfor at all løpende leverandørgjeld vil bli betalt i sin helhet. Per i dag utgjør denne kortsiktige gjelden ca 1 million kroner.

– Det er dermed ingen av FFKs leverandører som blir skadelidende, noe som vil være positivt for klubbens videre drift, skriver klubben i en pressemelding sendt ut like før klokken 15 i dag..

Dermed slettes totalt gjeld på rundt 23 millioner kroner hvis den skisserte planen blir gjennomført, heter det i en pressemelding i dag.

Les også: Ville spekulasjoner rundt Stadion-eierskap

– Den beste løsningen

Selv om det gjenstår en del formaliteter har styreleder Karl Anders Følstad i løpet av de siste ukene i realiten forberedt avviklingen av selskapet han leder.

Han sier til f-b.no at løsningen som ligger på bordet ikke var den eneste løsningen - men den beste.

– Det var viktig å unngå konkurs, sier styreleder i FFK Sport AS, som har klart å få til en løsning hvor alle mindre leverandører får betalt det FFK Sport AS skylder per i dag - tilsammen omtrent én million kroner.

– Eierne strakk seg langt. Dette er likevel ingen friskmelding. Vi trenger forsatt frisk kapitat, men dette gir oss en viss arbeidsro, utdyper Per Erik Jacobsen, daglig leder i FFK.

– Var dette den eneste løsningen?

– Det var dette eller konkurs.

Hva synes du om dagens nyhet? Er dette tidenes gavepakke i norsk fotball? Eller hadde eierene i realiteten ikke noen andre valg?

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken