Brukne fingre, skrubbsår og kvinne til legevakt etter gjerdekollaps

Jubelscenene på bortesupporter-tribunen etter VIF- scoringen 16. mai, førte til at det nederste gjerdet gav etter og et titalls personer falt ned fra tribunen. – Jeg tør ikke tenke på hva som kunne skjedd om noen sto rett under gjerdet, sier VIFs sikkerhetsansvarlig, Tore Paulsen.

Jubelscenene på bortesupporter-tribunen etter VIF- scoringen 16. mai, førte til at det nederste gjerdet gav etter og et titalls personer falt ned fra tribunen. – Jeg tør ikke tenke på hva som kunne skjedd om noen sto rett under gjerdet, sier VIFs sikkerhetsansvarlig, Tore Paulsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

I underkant av ti personer kom lettere til skade da gjerdet på bortesupportertribunen ga etter under kampen 16. mai. – Det var noen brukne fingre, noen skrubbsår og blåmerker, sier Vålerengas sikkerhetsansvarlige, Tore Paulsen.

DEL

– Dette var dramatisk, sier Aftenposten-fotograf Dag W. Grundseth til f-b.no.

Det var da Vålerenga reduserte 25 minutter ut i annen omgang, at det nedre gjerdet på bortesupporter-feltet løsnet og tippet fremover. Grundseth sto litt unna, med ryggen vendt mot banen.

– Vi skulle følge Klanen, og da Vålerenga scoret, snudde jeg meg mot supporterne for å fotografere jubelen. Da ser jeg at det nederste gjerdet på tribunen svikter fullstendig, og folk ramler om kull, forteller fotografen.

Flere med han ble opprørt over det som skjedde.

Les også: FFK beklager hendelsen

Del på Facebook

– Hektisk

– Folk ble nok litt redde med en gang, og det var veldig hektisk i et øyeblikk. Heldigvis var det ingen som havnet under gjerdet. Supporterne på tribunen reagerte raskt slik at ikke enda flere ble dyttet utfor, sier han.

Etterpå tok fotografen en nærmere kikk på boltene gjerdet var festet i, og ble ikke imponert.

– De boltene som sto igjen var ikke akkurat av enorme dimensjoner. Og de var knekt rett av, opplyser han.

Fikk panikk

Vakt i Klanens Sikkerhetstjeneste (KST), Nina Einlyng, opplevde å få benet under gjerdet da det falt ned. Med folk oppå.

- Jeg fikk panikk da det skjedde, og selv om jeg vet at den er av betong, fikk jeg i et øyeblikk følelsen av at hele tribunen ville følge etter og treffe meg, forteller hun.

Hun priser seg lykkelig over at hun ikke sto rett under gjerdet da det falt ned.

- Noe fikk meg til å ta noen skritt fremover. Heldigvis. Ellers hadde jeg ikke vært her i dag, sier Einlyng, som unngikk bruddskade.

- Det ble noen sting på legevakten, og benet er ganske hovent. Det var en skremmende opplevelse, men jeg var heldig tross alt, konstaterer hun.

Røk på midten

– Når 15–20 mann plutselig raser ned fra tribunene, oppleves det som dramatisk, sier sikkerhetssjef i VIF, Tore Paulsen.

Han sto innerst på banedelen, vendt mot VIF-supporterne da gjerdet ga etter.

– Da Vålerenga scoret ble det naturligvis jubelscener og stort trykk på tribunen. Plutselig så det ut som om festene midt på det som er en blanding av bølgebryter og reklameskilt, begynte å ryke der trykket var størst; midt på. Deretter ga fulgte resten av festene, sier Paulsen.

– De aller fleste som sto nedenfor tribunen, gikk imidlertid mot banen for å feire scoringen, slik at ingen ble stående rett under gjerdet. Heldigvis, for jeg tør ikke tenke på hva som kunne skjedd om et barn hadde stått rett under, føyer han til.

Ifølge Paulsen resulterte uhellet i en del skrammer.

Les også: FFK beklager hendelsen

Måtte sy

– Det var noen brukne fingre, noen skrubbsår og blåmerker. Én traff bakken med panna først. I tillegg måtte en kvinnelig vakt på legevakten for å sy, opplyser han.

Norges Fotballforbund er koblet inn i saken, men om det kommer noen reaksjon mot klubben i kjølvannet av gjerdesvikten, er ennå usikkert.

– Vi har bedt om en forklaring fra FFK. Vi skal først få en klarhet i hva som skjedde før vi vurderer om vi skal forfølge saken videre, opplyser Dag Vestlund, spesialrådgiver i konkurranseavdelingen i NFF.

Del på Facebook

Artikkeltags