Gå til sidens hovedinnhold

16. mai ble ingen fest for FFK

Artikkelen er over 9 år gammel

To enkle baklengsmål gjorde oppladningen til 17. mai for FFK. Nå venter en lang busstur hjem til Fredrikstad for spillerne.

16. mai betyr som regel FFK-fest. På Fredrikstad stadion.

Slik ble det ikke i år. Kampen ble spilt borte i Molde, og på Aker stadion har hjemmelaget en fryktinngytende statistikk. Så langt i år har Ole Gunnar Solskjærs menn ikke gitt fra seg poeng.

Angan-show

Det gjorde de heller ikke mot FFK. To scoringer av Davy Claude Angan – etter to svake involveringer av FFK-forsvaret – førte til en komfortabel Molde-seier.

FFK leverte en brukbar første halvtime, der det defensive spillet fungerte bra. Med unntak av et skudd fra nevnte Angan, var det lite Molde fikk til.

Så kom 1-0. Molde tok en rask corner, og verken Mohamed "Momo" Gueye eller Tarik fulgte spesielt god med.

Det gjorde heller ikke Ole Jørgen Halvorsen, som glapp totalt i markeringen av Angan. Dermed fikk spissen en enkel oppgave med å sette inn ledermålet.

Martinsen med kjempeskudd

Rett før pause holdt FFK på å redusere – ut av det blå. Vidar Martinsen fikk kanontreff fra 40 meter, og ballen smalt i tverligger. Et fantastisk skudd av midtstopperen.

Men tidlig i 2. omgang var Moldes giftige spiss igjen på rett plass. Store huller i forsvaret ga rom for Jo Inge Berget, som fikk lagt inn langs bakken.

Der lå Angan og lurte, og satte inn 2-0.

Derfra og ut handlet det meste om Molde. Offensivt var det lite som stemte for FFK – akkurat som mot Haugesund.

Horn tilbake

Et eneste lyspunkt på en ellers trist dag må være at Jørgen Horn fikk en halvtime i kveld.

Midtstopperen har slitt med skader så langt i år, men var endelig med i kamptroppen mot Molde.

Nå fikk han altså sine første spilleminutter i år også.

– Det er trist og leit at vi taper kampen. Vi gjør en grei prestasjon, men blir kvelt på personlige feil som gjør at Molde skaper de sjansene de gjør, sa Trond Amundsen til TV2 etter kampslutt, og la til at han syns kampen var greit gjennomført med unntak av resultatet.

På nedrykksplass

Med tapet mot Molde er FFK nå under nedrykksstreken. Lillestrøm vant 2-1 borte mot Viking, og klatret dermed over rødbuksene.

Med seks poeng ligger FFK nå nest sist i Tippeligaen. På lørdag venter Strømsgodset på Fredrikstad stadion, og også det kan bli en tøff kamp. Laget fra Drammen topper nemlig ligaen med 19 poeng.

Kommentarer til denne saken