Ferdig i FFK

YHERLAND MCDONALD

YHERLAND MCDONALD

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Yherland McDonald kansellert kontrakten med FFK og har reist hjem til Costa Rica, men avviser ikke videre spill i Norge.

DEL

McDonald's kontrakt med FFK utløper ved nyttår, og unggutten kommer ikke til å fornye denne med klubben han har vært hos i tre sesonger.

- Yherland McDonald hadde ytret ønske om å få prøve seg i en annen klubb etter 3 år i FFK og dette er noe FFK har gått med på. Dermed kan McDonald skrive kontrakt med en ny klubb som Bosman spiller fra nyttår, heter det i en pressemelding fra spillerens agentselskap, ProPlayer Management.

Fortsetter i Norge?

McDonald slet med skade i begynnelsen av inneværende sesong, og slet med å spille seg inn på laget etter dette. Han fikk fem innhopp i Tippeligaen i år, og kom også på som innbytter i cupfinalen mot Sandefjord. Onsdag spilte han for FFK's 2. lag i opprykkskvalifisering mot Kvik Halden i Østfoldhallen.

Spillerens agent, Jan H. Schiefloe, tilbakeviser påstander om at McDonald ikke møtte opp til lørdagens returkamp på grunn av misnøye med sin egen situasjon i klubben.

- Yherland McDonald hadde flybillett tilbake til Costa Rica på søndag og ble enig med ledelsen om å skrive under kontrakten som opphevet hans arbeidsforhold i klubben lørdag, slik at alt var klart før avreise. Dermed forsto han det slik at han ikke lenger var under kontrakt og ikke kunne spille lørdag, sier Schiefloe i en epost til f-b.no.

Om McDonald fortsetter karrieren i Norge eller Europa er i øyeblikket avgjort. Spilleren har allerede mottatt et tilbud fra en amerikansk klubb, opplyser Schiefloe.

- Yherland er åpen til videre spill i Skandinavia. Han har likt seg godt i Norge. Han har tilbud fra en klubb i Major League Soccer i USA, så vi får se hva som skjer mellom nå og nyttår, sier han til FB.

Erstattes av afrikanere?

Agenten sier McDonald er takknemlig for å ha fått tre år i klubben, og nevner spesielt Harry Hansen som en viktig støttespiller for den unge Costaricaneren gjennom perioden i Plankebyen.

FFK vurderer for tiden om de skal tilby kontrakt til to unge spillere fra Elfenbenskysten. Dersom disse to signeres, måtte klubben ha kvittet seg med enten McDonald eller amerikanske Brian West, på grunn av regler om maks antall spillere utenfor EØS-området.

f-b.no har foreløpig ikke lykkes i å komme i kontakt med klubben vedrørende situasjonen.

Artikkeltags