Dyp konflikt mellom FFKs sportsdirektør og trener

Anders Grönhagen og Tor-Kr. Karlsen

Anders Grönhagen og Tor-Kr. Karlsen

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Etter det FB erfarerer er uenigheten mellom Tor-Kristian Karlsen og Anders Grönhagen så sterk at en av dem etter all sannsynlighet vil være ute av klubben i løpet av i dag eller i morgen.

DEL

I dag skriver VG om dyp konflikt mellom trener Anders Grönhagen (55) og sportsdirektør Tor-Kristian Karlsen (33) i FFK.

Klokken 15 i dag har klubben innkalt til pressekonferanse i forbindelse med oppslag i VG og FB

LES OGSÅ: HER FINNER DU ALLE FFK-SAKER

Etter det VG vet er konflikten av en slik art at den kan føre til at enten Grönhagen eller Karlsen er ferdig i klubben allerede denne uken. f-b.no har fått bekreftet det samme.

LES OGSÅ: Arne Scheie spår mer FFK-jubel

- Jeg oppfatter det ikke slik at det er noe konflikt. Jeg har et godt forhold til spillerne, og forholder meg til kontrakten jeg har med FFK ut 2009-sesongen. Der står det at jeg skal trene FFK, og det gjør jeg hver eneste dag, sier Anders Grönhagen til FB etter dagens trening.

- Jeg kan bekrefte at vi jobber med en sportslig strategi, som går ut på profesjonalisering av klubben. Den må også Grönhagen forholde seg til.

- Ønsker ikke Grönhagen det?

- Det får du spørre Grönhagen om, men klubben er avhengig av å ha med hovedtreneren på helhetssatsningen til klubben på lik linje med alle andre ansatte, sier Karlsen til FB.

FB møtte også direktør Runar Henriksen på trening i Østfoldhallen i dag.

- Jeg har ingen kommentarer nå. Vi skal ha et møte om den sportslige strategien etter treningen i dag. Kontakt meg i ettermiddag, sier Henriksen.

LES OGSÅ: Reagerer på FFK-overgang

Uenige om fremtiden

Etter det VG og f-b.no vet skal sportsdirektør Karlsen være opprørt over "Grönhagens menneskebehandling, hans lederegenskaper og behandlingen av unge spillere".

Men det er ikke bare fra den siden det skal være irritasjon. Anders Grönhagen og hans team skal "være misfornøyd med Karlsens egenrådige lederstil, i en klubb som har oppnådd relativt mye suksess på kort tid."

Etter det f-b.no vet er sportsdirektøren og treneren dypt uenige om veien videre. Karlsen ønsker å tenke langsiktig, og satse mer på unge spillere. Grönhagen er mest opptatt av suksess i 2009, og vil ha med alle rutinerte spillere videre.

Det er jobbet med en ny sportslig strategi i FFK siden Karlsen kom til klubben. Retningen Karlsen har staket ut går mer i retning av å satse på junior og rekruttlag, og at hele det sportslig apparatet skal bli mer profesjonelt.

I forslaget til Grönhagens nye kontrakt er det også etter det f-b.no erfarer stilt en rekke nye krav til treneren. Den kontrakten har svensken foreløpig ikke akseptert.

Flere kilder sier dette om forholdet mellom treneren og direktøren:

- Det har vært som en tikkende bombe.

En av dem må bort

Flere kilder vi har snakket med i dag er enige om at enten Grönhagen eller Karlsens karriere i FFK er over i løpet av dagen i dag eller i morgen.

Lørdag drar FFK på treningsleir til La Manga. De kan neppe sende avgårde troppen til Spania uten at konflikten er løst.

At de to skal stå frem på en felles pressekonferanse i dag og si at denne konflikten er medieskapt har ingen av dem vi har snakket med tro på.

Fire år for Karlsen

Anders Grönhagen har ett år igjen av sin kontrakt, mens Tor-Kristian Karlsen har vært ansatt i to måneder. Karlsen har fireårskontrakt med FFK.


f-b.no følger saken utover dagen og dekker selvfølgelig pressekonferansen live.

LES OGSÅ: HER FINNER DU ALLE FFK-SAKER

Artikkeltags