Finske Veteli er Lobertos første signering

Andrea Loberto og Joona Veteli.

Andrea Loberto og Joona Veteli.

Artikkelen er over 3 år gammel

Den finske midtbanespilleren Joona Veteli (21) er Andrea Lobertos første signering i FFK.

DEL

Tirsdag morgen fullførte finske Joona Veteli medisinsk test før han undertegnet en treårskontrakt med Fredrikstad Fotballklubb, melder klubben på sine hjemmesider.

– Joona er en ung spiller med stort potensial. Han har seniorerfaring fra finsk fotball og internasjonale referanser med tre U21-kamper, senest mot Russland i høst, sier FFK-trener Andrea Loberto til klubbens hjemmeside.

Treårskontrakt

Veteli spilte 28 kamper for for PS Kemi sist sesong, et lag som endte på 9. plass i den finske eliteserien (12) etter en svært tung høst med åtte tap på de ni siste kampene. 21-åringen har tidligere spilt for FC Kemi.

Nå har finnen skrevet treårskontrakt med FFK.

– Han er dedikert og ambisiøs. Vi gleder oss til å få ham inn i FFK-familien. Vi har brukt god tid på referanser både på det faglige og på det personlige. Joona kommer til å tilføre masse energi og hardt arbeid, forteller Loberto videre.

Rask retur

Veteli var allerede på vei tilbake til Finland da FFK slapp nyheten. Til klubben sier han:

– Dette blir min første profesjonelle klubb utenfor Kemi. Jeg kommer til en større, mer profesjonell klubb i en fin by og med et flott stadion. Det virker som gode mennesker her, og jeg gleder meg til sesongen, sier Joona.

Han returnerer til Fredrikstad i løpet av helgen og trener sin første økt mandag.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags