Gå til sidens hovedinnhold

3.800 var innom Parkfestivalen

Artikkelen er over 3 år gammel

Varaordfører Frederikke Stensrød er strålende fornøyd med oppmøtet på Parkfestivalens sjette utgave i Råde. Rundt 3.800 var innom. Minst.

Og det var «Smaken av Råde», der maten fikk stå i sentrum som dro mye folk til Karlshus de seks timene på lørdag.

– Jeg tror det var rundt 2.000 innom i løpet av dagen, og de fikk hilse på utstillere med produkter fra nærområdet. Jeg synes det er viktig at folk får se hva vi har å by på. Det bygges bruer og skapes nettverk og stolthet. For denne festivalen setter Råde på kartet. Og tiltaket genererer gjester som igjen er viktig for handelsstanden. Det er en verdiskapning på sikt.

Større nedslagsfelt

– Etter seks år merker vi at det kommer folk fra andre steder enn bygda. Vi hadde en frivillig fra Harstad, og gjester fra både Oslo og Fredrikstad. Det er med en viss glede vi ser at vår høstfestival setter seg mer og mer, og at vi kan få vise oss frem.

Godt oppmøte

For mens mat og drikke skapte aktivitet på dagtid lørdag, så ble underholdningen på kveldstid torsdag, fredag og lørdag også godt besøkt.

– Vi hadde godt besøk i teltet alle tre dagene, og det er takket være gode frivillige og sponsorer som vi kan gjennomføre dette. For arrangementet skal vi ikke tjene penger på. Bruttorammen er på 1,2 millioner kroner, og det rene bidraget fra kommunen på 200.000. Resten henter vi inn med billettinntekter, serveringsinntekter og sponsorater. Det gjør det blant annet mulig å gi barn og unge en fredagskveld med aktuelle artister for den aldersgruppa, forklarer Stensrød.

Rundt 270 kom torsdag til bokbad og underholdning, rundt 700 var her da ungdommen fikk sin fredag, og 800 kom lørdag kveld da tilbudet var dreid mer mot de voksne. Grendehuset i Saltnes hadde oktoberfest-tema fredag, med 100 gjester innom.

Kommentarer til denne saken