Dette er en hvitvin laget på den kjente Sauvignon Blanc-druen, og den kanskje litt mer ukjente Colombard-druen. Sistnevnte drue er et avkom fra de litt mer kjente Chenin Blanc og Gouais Blanc. Den ble primært dyrket i Charentes og Cascony og brukt til Cognac og Armagnac. Så man kan jo si at dette er en spennende drue å lage vin på.

Vi befinner oss i Montreal du Gers, som ligger midt i hjertet av Gascogne, og her finner du dette lille vinhuset. Selve vingården er på 35 hektar og i tillegg til vinmarker finner man også litt skog på eiendommen. Det er unge Yoann Le Menn som driver vinhuset og han er en representant for unge vinbønder i Gascogne. Etter fire år på Universitetet i Bordeaux, jobbet han et år på det berømte Chateau Haut Brion i Graves. Etter et år ved Chateau Haut Brion jobbet han for andre berømte vinhus, før faren spurte om han ville overta ansvaret ved familiebedriften som har historie tilbake til 1970.

Det var faren, Joseph, som kjøpte eiendommen som den gang besto av bare ni hektar, og den første tiden ble det produsert god Armagnac på gården. Gården utvidet seg med 15 hektar da Joseph giftet seg i 1981. Da startet også nyplanting av drueplanter tiltenkt både hvite- og røde viner. Jorden her er av en fin type lere som holder et høyt kalknivå. Leiren holder godt på fuktigheten, noe som er bra i varme perioder på sommeren da det er lite nedbør.

Produktinformasjon:

Navn: Dom Horgelus Colombard Sauvignon

Varenummer: 5169801

Alkoholprosent: 11,5

Syre pr liter: 7,9

Sukker pr liter: 5,3

Pris: 127,90

Dette er en fersk vin som kan nytes nå til sjømat og rett og slett kos. Denne er ikke egnet for videre lagring. Dagens utvalgte vin ble drukket fra et Sauvignon Blanc-glass fra Riedel og vinen har en flott og lys grønngul farge. Ved første møte med vinen på nese er den ung og svært frisk. Den har tydelige toner av stikkelsbær og melon. Etter noen snurr med glasset kommer det frem toner av melon og sitrus. Undertoner av krydder gjør vinen mer komplett, og den føles svært balansert. I munnen blir man møtt med en fin fedme. Vinen er fersk og frisk. Her er det tropiske frukter samt nesle som dominerer. Den har en flott syre og med litt sødme fra fruktene inn mot slutten.

Vinen er absolutt fint balansert, og her får man svært mye vin for pengene.