Fredrikstad bibliotek kommer med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes.

Gunnar Garfors har gjort det! Globetrotteren og NRK-journalisten har reist verden rundt og besøkt alle verdens land minst to ganger.  Garfors bok «Ingenstad» presenterer de 20 landene som færrest turister besøker i løpet av et år. Nysgjerrigheten driver ham, og han kommer i kontakt med hyggelige og spennende mennesker i alle land.

For eksempel treffer han en svært imøtekommende statsminister, verdens beste sjokolademaker og en mangobonde fra Jemen – landet som en gang hadde flere hundre tusen turister hvert år.

Visste du at det tar drøyt 30 timer og omfatter sju ulike flyginger å komme seg til Mikronesiaføderasjonen? Eller at du nesten ikke rekker flyet når du står på Heathrow med kun håndbagasje og sier at «jo da, jeg skal en tur til Kabul. På ferie».

«Ingenstad» er morsom og lærerik lesning, og det er godt å bli minnet på at tross krig og terror og lange avstander, så er vi mennesker alle sammen, over alt på kloden, og de fleste av oss er faktisk veldig hyggelige folk!