Gå til sidens hovedinnhold

Feminist i 2020? Så klart!

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Begrepet feminist blir ofte slengt rundt om seg og gitt ulike betydninger. For meg handler det å være feminist om å anerkjenne at ikke alle blir utdelt de samme kortene, og at vi må aktivt jobbe for likestilling

I Norge i dag opplever flere kvinner diskriminering i arbeidslivet. Mange opplever å jobbe ufrivillig deltid, som gjør det vanskeligere å planlegge hverdagen. Som kvinne i arbeidslivet kan man oppleve å ikke få høye stillinger, eller forfremmelser fordi arbeidsgiver vet at det er sannsynlig at kvinner blir gravide, og at det ikke vil være lønnsomt for bedriften. Selv om vi fortsatt har et stykke å gå på likestilling i Norge så har vi kommet veldig langt. Nettopp fordi vi har valgt at ting skal være som de er. At homofile får lov til å gifte seg, eller at kvinner har stemmerett er ikke noe som har kommet av seg selv. Vi må aldri tro at vi kan være passive til likestilling.

Jeg er feminist fordi jeg mener at like muligheter og tanken om at vi er like mye verdt er noen av de viktigste verdiene vi har i Norge. Jeg er feminist fordi rundt omkring i verden blir kvinner voldtatt som et våpen i krig. Jeg er feminist fordi når noen opplever urettferdig diskriminering på bakgrunn av kjønn, så har vi et ansvar for å si ifra. Derfor går jeg i tog 8 mars, det håper jeg du gjør også!

LES FLERE INNLEGG OM 8. MARS

Kommentarer til denne saken