Tore Bekkevold hevder i et leserbrev i Fredriksstad Blad at det er kjent at beboere i Halden kan benytte seg av egne hytter på Grimsøya som ligger i Sarpsborg kommune. Han hevder videre at Sarpsborg og Halden kommuner aksepterer dette.

Les også

Myndighetene har gitt oss nok Møllers tran. Vi trenger ikke en ekstra dose fra ordføreren på Hvaler

Halden kommune har fått flere henvendelser fra folk som undres over påstandene etter at dette leserbrevet ble publisert. Det er derfor viktig for oss å gjøre det helt klart også for Fredriksstad Blads lesere, at påstanden om at Halden kommune skal akseptere brudd på et nasjonalt forbud selvsagt er direkte feil. Det er staten som har innført forskriften om forbud mot å overnatte på fritidseiendommer. Det er ingen kommuner som kan gi dispensasjon fra de nasjonale reglene om hytteforbud, heller ikke Halden.

Haldensere som har hytter i andre kommuner må holde seg hjemme i påsken som alle andre i Norge. Det gjør ingen forskjell om hytta er i nabokommunen.Vi i Halden kommune anbefaler både våre egne innbyggere og andre hytteiere om å respektere reglene om å holde seg unna hytta så lenge det er nødvendig. Det er en del av dugnaden vi alle må være en del av nå.