I vinter kan du nemlig Norgescupen i langrenn direkte hos oss i FB, der lokale løpere konkurrerer med noen av de beste utøverne i Norge.

– Vi er både stolte og glade over å kunne gi våre abonnenter dette tilbudet, sier sjefredaktør René Svendsen.

Gløersen på startstreken

Trosvik-gutten Herman Gløersen stiller på startstreken på både 10 km og 20 km. Gløersen ble i fjor, etter flere år på Lillehammer, en del av Team Bygdøy. Under fjorårets renn på Gålå ble Gløersen nummer 17.

Til helgen starter norgescupen på samme sted.

I tillegg til Gløersen er også lokale Jørgen Stigen på startstreken på 10 km. Han representerer Hamar skiklubb.

Slik blir du FB-abonnent

Vil du ha tilgang til langrenn, hundrevis av fotballkamper fra inn- og utland, vår unike lokalfotball-tjeneste, samt lese alle våre saker?

Her blir du FB-abonnent

Sterke navn

Det er flere solide navn på startstreken på Gålå kommende helg.

Julie Myhre, Harald Østberg Amundsen, Sjur Røthe og Didrik Tønseth er klare for å delta på Gålå kommende helg sammen med en rekke andre sterke løpere. 10 kilometer for kvinner og menn i fri teknikk, 20 kilometer klassisk fellesstart kvinner og menn. For juniorløpere er det sprint fri teknikk og 10 kilometer klassisk fellesstart.

Senere i vinter sendes Norgescuprenn fra Nannestad og Brumunddal, junior-NM fra Alta og Hovedlandsrennet for ungdom fra Meråker.

– Vi kan vise disse rennene fordi vår eier, Amedia, har inngått avtale med Norges Skiforbund om senderettighetene denne sesongen. Vår abonnenter får tilgang til sendingene på plattformen Direktesport som finnes på vår nettavis, sier René Svendsen.

Norgescupen

Norgescupen er, sammen med NM, det høyeste nivået for nasjonale langrennskonkurranser i Norge. De er godkjent som FIS-renn, som innebærer at det i tillegg til de norske løperne, som regel kommer utøvere på høyt nivå fra andre nasjoner. For hver av de tre rennhelgene i Norgescupen stiller opp mot 350 løpere til start. I junior-NM regner arrangørene med 800 deltakere. Like mange antas å komme til Hovedlandsrennet.

Dette er arrangementene som inngår i avtalen mellom Amedia og Skiforbundet:

  • Equinor Norgescup Gålå, kvinner og menn, 25.–27. november 2022
  • Equinor Norgescup Nannestad, kvinner og menn, 17.–19. februar 2023
  • Equinor Norgescup Brumunddal, kvinner og menn, 10.–12. mars 2023
  • NM Junior Alta, kvinner og menn, 3.–5. mars 2023
  • Hovedlandsrenn Meråker, gutter og jenter, 24.–26. februar 2023

Helge Birkelund, direktør for sportsutvikling i Amedia, er glad for å kunne by Amedia-abonnentene på langrenn.

– Langrenn er Norges viktigste vinteridrett, målt i publikumsinteresse. Norgescuprennene samler både noen av landets beste utøvere og en stor bredde av løpere fra hele landet. For oss, som er den største utgiveren av redaktørstyrte medier med over hundre titler fra nord til sør, innebærer avtalen at vi kan tilby godt og spennende innhold som jeg regner med det er stor interesse for, sier han.