Øser inn mål - også i fransk toppserie

Funnet seg til rette: Anette Helene Hansen (i midten) sammen med to av sine lagvenninner, tyske Isabell Klein (tv) og franske Armelle Attingré. Foto: Privat

Funnet seg til rette: Anette Helene Hansen (i midten) sammen med to av sine lagvenninner, tyske Isabell Klein (tv) og franske Armelle Attingré. Foto: Privat

Av

Med 19 mål på sesongens fem første kamper har Anette Helene Hansen (25) fått en solid start på sitt Frankrike-eventyr.

DEL

Det var i sommer at Rolvsøy-jenta signerte for det franske laget Nantes. Fem kamper ut i sesongen ligger laget på en beskjeden 10. plass på tabellen, men avstanden opp til de to topplagene Issy-Paris og Metz er på henholdsvis fire og seks poeng.

Funnet seg til rette

Til Fredriksstad Blad sier 25-åringen at hun stortrives i den franske byen Nantes - en by som ligger i utløpet til Loire, og som har rundt 300.000 innbyggere. Det gjør byen til den sjette største i Frankrike.

– Byen er kjempeflott. En typisk storby med bra shopping, bra restauranter og fine severdigheter som slottet midt i byen og katedralen, sier Hansen som på sesongens fem første kamper står bokført med 19 scoringer.

Nyter stor tillit

Sportslig sett har det gått bra for Anette. Den tidligere FBK-spilleren nyter stor tillit.

- Den franske ligaen holder et godt nivå. Det er en jevn liga som skiller seg litt ut fra den norske når det kommer til tempo, fysikk og rytme. På forhånd var jeg forberedt på at jeg ville få en litt annen rolle i laget enn hva jeg var vant til, men det har ikke vært så stor forandring som jeg hadde sett for meg. Jeg bruker fortsatt en del tid på å finne timing og rytme, men finner meg mer og mer til rette for hver trening som går, sier Hansen.

Hun innrømmer dog at det er verre med språket. 

- Jeg prøver å lese på egenhånd, men alle treninger foregår på fransk. Heldigvis er det mulig å komme langt med kroppsspråk, litt dårlig engelsk og noen få franske ord, ler hun.

Turist i Barcelona

Landskamppausen har Hansen og samboeren brukt på å reise.

- Egentlig var planen å være litt turist i Frankrike, men i stedet valgte vi å hive oss på et fly til Barcelona. Vi kommer nok til å få mer enn nok tid til å utforske Frankrike også, mener Hansen.

Følger FBK på nett-tv

25-åringen har rukket å få med seg flere av FBKs seriekamper via nett-tv.

- Det blir nok av fritid her nede, så på søndagene og onsdagene blir det norsk eliteserie på web-tv. Jeg er veldig imponert over hva jeg har sett av FBK så langt. De har vært kollektivt bra og det har vært mange spillere som har meldt seg på. Det skla bli spennende å følge laget videre, mener 25-åringen.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags