FBK spiller også borte i første runde, noe som gjør at de slipper å spille sin hjemmekamp i Rakkestadhallen. Det måtte de nemlig ha gjort dersom Ballkubben måtte ha spilt første runde hjemme.

– Blir skikkelig morsomt

FBKs Christer Karlsson forventer hard motstand i første runde.

– Det er et bra håndballag og de kom på 2. plass i ligaen, kun tre poeng bak vinneren. Så det er ingen tvil om at det er et godt lag og god motstand. Logistikken er også bra, det er enklere og billigere å reise til Nederland enn f.eks. Azerbajdsjan eller andre fjerne land, forteller han.

CK forteller videre at de nok kunne fått verre motstand rent sportslig, men at Morrenhof Jansen Dalfsen er et av de sterkeste lagene de kunne møtt.

– Det er et skikkelig morsomt lag å møte. Nederland spiller noe av den beste håndballen om dagen. Å få en nederlandsk motstander den første gangen det er europacup-spill for FBK blir fantastisk og en skikkelig utfordring.

– 50-50 sjanse for å vinne

Med bortekamp første kamp betyr det at hjemmekampen kan spilles i Kongstenhallen, ikke i Rakkestad som alternativet hadde vært grunnet at hjemmebanen vil bli opptatt med innebandy-cup dagen første kamp blir spilt.

– Det er klart det er viktig å kunne spille i Kongstenhallen, både for oss og byen generelt. Europa-cupen er faktisk ganske stort, og det er ikke ofte Fredrikstad-lag spiller tellende kamper ute i Europa, hvertfall ikke i Håndball. Igjen, dette er stort, poengterer CK videre.

Treneren forteller videre at de kommer til å satse alt på å vinne kampene og komme seg videre i Europa.

– På forhånd vil jeg anslå at det er 50-50 sjanse for å komme oss videre. Vi er ikke bare med for å lære, vi er med for å konkurrere.

Veien til gruppespillet

Dersom FBK over to kamper vinner over Morrenhof Jansen Dalfsen, vil Fredrikstad møte franske ES Besancon Feminin i neste kvalifiseringsrunde. Tredje kvalifiseringsrunde er ennå ikke trukket, men skulle jentene vinne også denne vil de spille i gruppespillet.