FB mener: Årsmøtet i FBK hadde kun tapere

Alle A-lagsspillerne var der. Flere juniorspillere. Godt over ett hundre hadde møtt opp - 71 av dem var stemmeberettiget.

Alle A-lagsspillerne var der. Flere juniorspillere. Godt over ett hundre hadde møtt opp - 71 av dem var stemmeberettiget. Foto:

Av
DEL

LederÅrsmøter i Fredrikstad Ballklubb (FBK) har tidligere hatt noen få deltagere. Det har vært styret, de ivrigste i dugnadsgjengen, et par foreldre og en håndfull andre interesserte. Fredag kveld var det rekordmange. Alle A-lagsspillerne var der. Flere juniorspillere. Godt over ett hundre hadde møtt opp - 71 av dem var stemmeberettiget. Dessverre ble det hele en parodi.

Ingen hadde på forhånd registrert antallet personer til stede - og da heller ikke hvilke personer som var stemmeberettighet. Etter iherdig leting på medlemslister kom man frem til tallet 71. Flere av disse fant ikke sitt eget navn på listene som ble sendt rundt. Et styremedlem som i fjor fratrådte sitt verv var blant de som ikke fant sitt eget navn.

Eva Malmström - som også fratrådte sitt styreverv i fjor - leste opp redegjørelsen for mistillitsforslaget mot det sittende styret. Økonomi ble flere ganger brukt som argument. Vi mener dette er et forsøk på å skjule at det ligger helt andre motiver bak å fjerne det sittende styret.

Det ekstraordinære årsmøtet ga rom for en viss grad av debatt, som aldri nådde selve kjernen i problemet. Trolig fordi konflikten er så kompleks at ikke en eneste av de over hundre tilstede kan sette helt konkret fingeren på hva den går ut på. FBK er en liten og fersk klubb som aldri har opplevd så stor grad av suksess som nå. Det åpner opp for misunnelse og posisjonering.

Avstemmingen viste 3 blanke stemmer, 14 mot og 45 for mistillit. Ulf Berg, som har samlet inn millioner av kroner til klubben, la ned supporterklubben der og da. Ildsjelen overleverte to pengeskrin og takket for seg. Det gjør at FBK nå må stå på egne ben, og isolert sett kan det være sunt for klubben. Nå må man jobbe ut mot sponsorer på en helt annen måte.

Den vrakede styrelederen har sikkert gjort en del dårlige valg, siden så mange medlemmer er så misfornøyd. Samtidig har han aldri fått den nødvendige backingen av viktige nøkkelpersoner i klubben - med uformell makt - med unntak av Ulf Berg. Årsmøtet fredag hadde kun tapere.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags