Gå til sidens hovedinnhold

«Loppe-Ulf» kan friste med Østfolds største loppemarked

FBK med Østfolds største

Artikkelen er over 5 år gammel

FBK satser på opprykk til eliteserien. Til helgen avvikler de et loppemarked i Champions League-klasse.

Han er et eneste stort smil – loppegeneral Ulf Berg der han står midt inne i mylderet av ulike klenodier. Berg har tatt oppstilling ved siden av noen røde benker. De ble tidligere benyttet på indre bane på gamle Fredrikstad Stadion. Benkene er nå lopper.

Tog av nysgjerrige

Begeistret skuer Berg stolt utover det 1000 kvadratmeters store fabrikklokalet på Øra som tidligere var vaskehall for Norsk Gjenvinning.

– Her håper vi det blir et tog av nysgjerrige som stikker innom, samtidig som de plukker med seg ting, sier Berg og forteller at loppemarkedet er i regi av Fredrikstad Ballklubb.

Berg har med seg sin faste gjeng med ildsjeler. De har i en og en halv uke fartet rundt i distriktet for å hente ting som ikke lenger folk ønsker å ha.

– Til sammen har vi kjørt 130 mil de siste dagene, fastslår Berg.

Lopper som lokker

I idretts-Fredrikstad går det gjetord om Ulf Berg og hans støttespillere. I 2014 bidro de med nærmere en million kroner til klubben. Dette gjennom alt fra Pippi-oppsetninger til kalender av spillerne. Foruten helgens loppemarked, så er det lagt opp til en konsert med Arve Tellefsen neste år.

Berg vandrer stolt mellom ting som har gått ut på dato for noen, men som blir sett på som gull av andre.

På spørsmål om det er noen spesielle gjenstander han har lagt merke til, så er han klokkeklar.

– Det er to over 200 år gamleGyldenlær-stoler som er fine, men også noen virkelige flotte gamle matbokser fra Stabburet. Uansett tror jeg alle vil finne noe for enhver smak.

Takknemlig

Berg er takknemlig for at Gunnar Bøckmann har stilt lokalitetene i Titangata til rådighet, og forventer at det vil bli like trangt om plassen av besøkende både lørdag og søndag.

– Etter at vi stenger dørene lørdag vil lokalene på nytt bli fylt opp med gjenstander vi har i bakhånden. At det spilles en cupfinale på Ullevaal med et lag fra Sarpsborg søndag, bør ikke hindre folk fra Fredrikstad å avlegge oss et besøk, flirer Berg.

 

Årets største loppemarked

Hvor: Titangata 10A

Når:

Lørdag 21. nov. kl.10 -14 auksjon kl.11.30

Søndag. 22. nov. kl. 11-14 auksjon kl. 12.00

Kommentarer til denne saken