FBK-Pernille tilbake med et skrik

TENT: ventetiden er endelig over for Pernille Huldgaard Christensen. Onsdag er hun tilbake på banen for FBK i cupekampen mot Aker som starter klokken 19.00 i Kongstenhallen. Foto: Geir A. Carlsson

TENT: ventetiden er endelig over for Pernille Huldgaard Christensen. Onsdag er hun tilbake på banen for FBK i cupekampen mot Aker som starter klokken 19.00 i Kongstenhallen. Foto: Geir A. Carlsson

Pernille Huldgaard Christensen (26) hevder lagkameratens solide innsats har hjulpet på humøret under skadeavbrekket.

DEL

– Jentene har gjort det fantastisk den siste tiden, og jeg er virkelig stolt av dem, sier FBKs Pernille Huldgaard Christensen.

Ble kneoperert

Forrige sesong var hun muligens den viktigste brikken til at FBK rykket opp i eliteserien. På 21 kamper scoret dansken 137 mål, men den 26. april måtte hun under kniven for å gjennomføre en kneoperasjon. Hun kastet krykkene i juni, og først nå er hun klar for et comeback på banen.

– Pernille får vi inn en spiller med attityde, og ikke minst flere med skuddstyrke. Hun er kjent for sin sterke håndballhjerne, og er en slik type som faktisk må bremses, sier FBK-trener Christer Karlsson (55).

Får spille onsdag

Karlsson forteller at han vurderer å gi Huldgaard Christensen kamptid under 4. rundekampen onsdag mot Aker i Kongstenhallen.

– Hvis alt går bra under treningene mandag og tirsdag, så vil hun få sjansen, slår «CK» fast.

Trenger spilletid

Selv verker Pernille Huldgaard Christensen etter å få være med på moroa igjen. men hun har vært borte har FBK vunnet tre og tapt en kamp i serien. I cupen har de tatt seg videre etter seirer over Østsiden og Sarpsborg IL.

– Det er aldri hyggelig å være ute med skade. Det har gått fem-seks måneder nå, så jeg trenger litt spilletid for å komme tilbake i kampform, sier hun.

– Er du helt restituert etter skaden?

– Jeg er så bra jeg kan bli etter en slik skade. Helt 100 prosent kommer jeg nok aldri til å bli igjen, men det viktigste er at jeg føler meg pigg. Å bli testet ut lett i begynnelsen er nok måten å gjøre det på, men nå er jeg innstilt på å bidra, sier hun.

Vil spille kamper

Christer Karlson ser frem til en innholdsrik uke. Tirsdag starter håndballskolen opp, hvor han både vil dra veksler på både A og juniorlaget for å følge opp de håpefulle som deltar.

– Ettersom det er kamp på kvelden onsdag, så får de stille opp en halv dag på skolen. I motsetning til mange andre idretter, så er jeg glad for at vi får to kamper denne uken. Søndag spiller vi en viktig bortekamp mot Stabæk i serien, så vi har en god uke foran oss, sier Karlsson som på ingen måte vil ta lett på onsdagens cupmatch.

Ubehagelig motstander

– Under min tid i klubben er Aker et lag vi har slitt med. Nå krever jeg at laget må løfte seg fra de forrige cuprundene. Vi har lyst til å «henge» med i cupen lengst mulig, sier han.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags