FBK-Brigita i scoringsform – ni mål mot Spania

I SCORINGSHUMØR: Brigita Ivanauskaite fikk spilt på seg en del selvtillit EM-kvalifiseringskampene mot Tyskland og Spania i forrige uke.

I SCORINGSHUMØR: Brigita Ivanauskaite fikk spilt på seg en del selvtillit EM-kvalifiseringskampene mot Tyskland og Spania i forrige uke.

FBK-spilleren Brigita Ivanauskaitė (19) scoret ni mål mot storfavorittene Spania, men det var likevel ikke nok til en ny sensasjon i EM-kvalifiseringen.

DEL

Litauen fortsetter å imponere spillemessig og rystet søndag kveld nok en toppnasjon.

Etter at de holdt Tyskland til 26–26 foran 2.153 tilskuere på bortebane i midtuken, så var det Spania som fikk merke at trener Bo Milton Andersen er i ferd med å løfte Litauen som landslag. Det ble riktignok et 17–24 tap hjemme i Alytaus Arena, men Litauen lenge yppet seg lenge.

– Vi hadde gjort en god analyse av Spania før kampen og fulgte lenge vår spilleplan, sier Brigita Ivanauskaitė. Ved pause sto det 9–9 og lagene fortsatte å følge hverandre i målprotokollen. Ti minutter før slutt sto det 17-17, men så ble personlige feil hos hjemmelaget avgjørende for at Spania dro ifra.

– Vi gjorde en del feil og begynte å få panikk, innrømmer den 19 år gamle FBK-spilleren. Hun lander på norsk jord igjen onsdag, men det er sikkert om hun rekker 4. rundekampen mot Aker som starter i Kongstenhallen klokken 19.00.

– Brigita har et stort potensial og det er liten tvil om at hun vil bli «jättegod», slår FBK-trener Christer Karlsson fast.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags