Disse jentene vil passere siste hinder

KLARE FOR KVALIFISERING: Denne helgen skal FBKs juniorjenter i aksjon i den avgjørende runden i Lerøyserien.

KLARE FOR KVALIFISERING: Denne helgen skal FBKs juniorjenter i aksjon i den avgjørende runden i Lerøyserien.

FBKs juniorjenter har som A-laget fått en drømmestart på sesongen. Trener Lasse Brevik tror det er fullt mulig at laget kvalifiserer seg til Lerøyserien til helgen.

DEL

Den avgjørende kvalifiseringen står nå for tur, noe det naturligvis er knyttet stor spenning til. Da Fredriksstad Blad tidligere i uken overvar en treningsøkt, så var det liten tvil om at det var en tent samling med jenter.

– Vi har bevisst at vi kan matche lagene vi har møtt til nå, men vi må ha marginene på vår side, sier Lasse Brevik.

Tøff motstand venter

I den første kvalifiseringsrunden tok FBK-juniorene seg videre etter å ha møtt Storhamar, Reistad og Pors. Å påstå at laget var heldige med den neste trekningen er å ta i hardt. Førstkommende lørdag venter Rælingen og Våg, før Larvik står på motsatt banehalvdel søndag. To av lagene tar seg videre til Lerøyserien.

– Hva er drømmen?

– Den første matchen mot Rælingen er en nøkkelkamp. Uheldigvis spiller vi den neste mot Våg to timer senere. Skulle alt gå etter planen så hadde det vært en drøm å spille en puljefinale mot Larvik, sier Brevik forventningsfullt.

– Er dere gode nok til det?

– Det får tiden vise, men får vi flyten kan dette gå bra. Det blir viktig å prikke inn formtoppen når det gjelder, sier FBKs juniortrener. Etter fire kamper i juniorserien for region Øst er de ubeseiret. Flere av spillerne har også hospitert på 2. divisjonslaget, hvor de i forrige uke fikk sesongens første seier mot Elverum. Brevik understreker viktigheten av å få frem unge jenter som en gang i femtiden kan ta steget opp til A-laget.

– A-laget består i dag av 11 spillere fra Østfold, så målet må være å fylle på med lokale jenter i fremtiden. Det blir helt enkelt for dyrt å kjøpe spillere, mener han.

Skogstrand til Trondheim

I Skogstrand forbereder også piker 18-årslag seg til den avgjørende runden. De setter fredag kursen mot Trondheim, hvor jentene skal dele buss med Sarpsborgs gutter 18-årslag. Lagets motstandere er Oppegård og Sandefjord lørdag, før Charlottenlund venter på søndag.

– Hvilke forventninger har dere?

– Vi reiser til Trondheim med lave skuldre og tar denne kvalifiseringen som god læring. Ettersom vi møter noen av de beste lagene i landet, så er vi forberedt på at det vil bli tøft, sier Skogstrand-trener Øistein Pettersen til Fredriksstad Blad. Skogstrand mistet foran sesongen noen spillere til FBK, men Pettersen forteller om en svært seriøs spillergruppe.

– Dette er jenter som trener fem-seks ganger i uken, så de kommer til å yte sitt beste. Så får vi se hvor langt det holder, sier han.  

Artikkeltags