Den suverene seriemesterne stilte på ingen måte med et sammenrasket B-lag på hjemmebane, hvor profiler som Nora Mørk, Isabelle Gulldén og Markéta Jerábková tidlig markerte seg.

Jevnt i et minutt

Det var vertenes Hanna Yttereng som er tilbake etter et lengre skadeopphold som åpnet målshowet med en scoring etter 36 sekunders spill.

FBKs Ingeborg Furunes utlignet 13 sekunder senere. Det skulle vise seg å være siste gang det var likt i målprotokollen.

Litt spenning var det frem til 5-4, men så rykket som ventet Vipers ifra. De var opp i en sjumålsledelse etter 17 minutters spill og den ledelsen holdt de inn til pause da det sto 21–14.

– Vi var litt for slappe og passive i åpningen, men jeg synes vi fikk rettet oss inn etter hvert. For å kunne matche Vipers må vi ha stang inn og litt flaks, konstaterer FBKs Bendicte Frøland Nesdal.

– Vi hang ikke helt med i åpningen. Noen tekniske feil gjorde at vi ble straffet veldig hardt. Det er tross alt verdens beste lag vi møter, sier FBK-trener Elias Mar Halldorsson.

Kampfakta

Kamp 1, kvartfinale i NM:

Vipers-FBK 34-23 (21-14)

FBKs lag (mål):

Caroline Martins, Hanne Sagvold - Zara Johnsson Solberg, Ingeborg Furnes (1), Benedicte Frøland Nesdal (1), Andrea Johansson (1), Frida Kjuus Christiansen, Hanna Blystad (1), Karoline Elise Syversen (3), Julie Hulleberg (1), Frida Brandbu Andersen (5), Runa Sand (7) Jenny UItne og Martine Helland (3), Harrieth Tøft Nordrum og Sigrid Nyland Grønvik.

Toppscorer Vipers: Markèta Jerabkova (6)

Utvisninger:

Vipers 2 X 1 min - FBK 1 X 2 min

Tilskuere: 803

Full kontroll

Laget fra Kristiansand hadde kontroll etter sidebytte, men FBK-trener Elias Mar Halldorsson manet på sine spillere for at det ikke skulle bli enda styggere sifre.

– Jeg synes vi leverer en veldig god omgang, hvor vi henger godt med. Vi turte å kjøre tempo, så jeg er stolt av det laget viste, legger han til.

Runa Sand ble belønnet med gjestenes bestemannspris. FBK-spilleren scoret sju mål på 13 avslutninger.

I 2. omgang rullerte FBK på mange spillere, hvor det unge talentet Sigrid Nyland Grønvik fikk sin debut. Skuddstatistikken endte med 47–46 til vertene.

Kommende tirsdag er det returoppgjør i Kongstenhallen. I mellomtiden skal Vipers til Ljubljana i Slovenia for å spille Champions League-kamp mot Krim Mercator søndag.

– Vi håper de brenner en del krefter i den matchen, så får vi møte dem med friske ben på tirsdag. Målet er at det da skal bli en jevnere kamp, sier Bendicte Frøland Nesdal.

– Den kampen ser jeg bare muligheter i, avslutter Elias Mar Halldorsson.