FBK starter kommende sesong på bortebane. Volda er motstander på Vestlandet søndag 4. september med avkast 18.00.

Det nyopprykkede laget feiet gjennom fjorårets 1. divisjon der man vant 16 av 20 kamper.

Fire av de seks første hjemme

Det betyr at det blir en ren islandsk duell på trenerbenken i seriepremièren: FBKs Elias Mar Halldorsson vs. Voldas Halldor Stefan Haraldsson

– Det er alltid krevende å møte et nyopprykket lag på bortebane i seriepremièren. Det vil være vi som har alt presset på oss da, sier Benedicte Frøland Nesdal.

FBKs daglig leder er likevel fornøyd med terminlisten. FBK spiller fire av de seks første kampene på hjemmebane.

Sola er motstander i Kongstenhallen i runde to. I runde tre kommer Fana på besøk før FBK tar turen til Trondheim for å møte Byåsen.

Deretter venter to nye hjemmekamper mot henholdsvis Aker og Vipers.

Se hele kampoppsettet i bunnen av saken.

Frøland Nesdal røper at FBK har spilt inn datoene der FFK spiller hjemme, slik at man da har unngått kollisjoner med FFK.

Påvirkes av fotball-VM

Ettersom det i år skal spilles fotball VM i Qatar fra slutten av november og frem til 18. desember flyttes også EM i håndball frem i tid. Det betyr at det vanlige mesterskapsoppholdet i eliteserien nå blir i november i stedet for i desember.

– Det blir spennende å se hvordan det slår ut med tanke på publikum. For oss spiller det ingen rolle, så får vi håpe at folk har tid til å komme til hallen for å se litt live håndball i desember, sier Frøland Nesdal.

Deltar på to turneringer

FBK-troppen er nå inne i en tre uker lang egentreningsperiode.

– Elias (Mar Halldorsson) har fått overtalt Tom Morten Svendsen til å hjelpe oss med et opplegg for fysisk trening. Det fungerer helt glimrende, sier Frøland Nesdal.

I midten av juli møtes troppen igjen for å ta del i sesongoppkjøringen del to. Da er også den 22 år gamle islandske linjespilleren Alexandra Lit Arnarsdottir på plass i Fredrikstad. Det samme er Hedda Aasen.

– Vi skal spille mye treningskamper samt at vi skal delta i Skjærgårdslekene i Vestfold, samt Preseason Challenge på Romerike.

Her skal FBK blant møte vertsklubben Romerike og danske Bjerringbro i gruppespillet.

– Det blir ingen utenlandstur før seriestart?

– Ikke i år. Det har vi ikke råd til, avslutter FBKs daglige leder.