Gå til sidens hovedinnhold

FBK håper på 675.000 kroner på gratiskamp – får hjelp av FFK til pauseunderholdningen

Artikkelen er over 2 år gammel

I løpet av 2 x 30 minutter på søndag ettermiddag håper FBK å spille inn 10 prosent av årsbudsjettet, når de inviterer til gratiskamp mot Larvik. – Vi mobiliserer til en skikkelig publikumsfest, sier nyvalgt leder Monique Blystad (50).

FBK har levert varene i form av gode prestasjoner, noe som ikke har gått upåaktet hen hos sponsorene. Hele 90 (!) bedrifter og privatpersoner har nå gått inn med et beløp på fem kroner for hver tilskuer som søndag klokken 16.00 stiller i Kongstenhallen. Det vil si at hver person som møter opp utgjør 450 kroner direkte til klubbkassa.

Positiv respons

 

– Vi håper at publikum kjenner sin besøkelsestid søndag, hvor målet må være å få 1.500 tilskuere. Skulle vi klare det, så betyr det 675.000 kroner inn, opplyser Bjørn Hansen – styremedlem i FBK.

 

Sammen med Håkon Hansen har han tatt telefonrunden til næringslivet, hvor de har opplevd en veldig positiv respons. FBK har et tilskuersnitt på 563 denne sesongen, noe som gjør at de ligger på 8. plass på tilskuerstatistikken i eliteserien. Med storinnrykk på søndag vil FBK gjøre et byks på den tabellen.

– Vi har faktisk fått med mange nye støttespillere i denne runden. Gratiskampene er for oss en viktig inntektskilde, så nå er det bare å håpe at folk kommer for å støtte opp. Jentene gikk på et tap mot Storhamar sist, men nå gjenstår tre viktige kamper før sluttspillet. Jeg tror vi begynner med en seier på søndag, sier Bjørn Hansen til Fredriksstad Blad.

FFK stiller til showkamp

 

Ifølge styreleder Monique Blystad er det lagt opp til litt festivitas rundt oppgjøret. Samarbeidet med FFK begynner også å gi resultater.

– Joacim Heier (daglig leder i FFK) har lovet at FFK-laget skal være «innløpsjenter» under presentasjonen før kampen. I tillegg skal FFK utfordre FBKs juniorlag til en uformell håndballkamp på 2 x 5 minutter i pausen. Kampen blir ledet av det tidligere internasjonale dommerparet André Hansen og Øistein Pettersen, forteller Blystad. Torsdag ble det bekreftet at Pettersen går inn som sportslig leder.

Positivt samarbeid

Blystad forteller at det har gått ut invitasjon til klubbens samarbeidsklubber. I tillegg har FFK gitt beskjed om at de også skal hjelpe til med å få ut informasjon om søndagens oppgjør.

– Stjernen hadde ikke anledning til å stille denne gangen, men jeg føler at samarbeidet mellom klubbene i byen er veldig bra. Sammen kan vi gjøre hverandre bedre, sier FBKs styreleder.

 

Kommentarer til denne saken