El-bil i full fyr etter togkrasj – jeg måtte bare løpe vekk

  Artikkelen er over 4 år gammel

  Christopher Traasdahl Sæther (43) rakk akkurat å hoppe ut av bilen før det smalt på jernbaneovergangen på Rådesletta tirsdag morgen. Så tok bilen fyr.

  DEL

  Det var tirsdag morgen at det smalt kraftig mellom et tog og en personbil på jernbaneovergangen. Føreren kom fra det hele uten fysiske skader, mens bilen ble totalvrak etter kollisjonen.

  Ulykken skjedde ved planovergangen Enebekk på Rådesletta.

  Flere politibiler og ambulanser rykket ut til stedet.

  Da bergingsmannskapet var i ferd med å fjerne vraket, tok det full fyr i bilen. Videoen Fredriksstad Blad har fått oversendt viser at bilen er fullstendig overtent.

  – Det begynte plutselig å brenne da de skulle fjerne bilen, sier frilansfotograf Freddie Larsen.

  Smalt mindre enn på film

  Sjåføren, Christopher Traasdahl Sæther (43), sier at han tok bena fatt da bommene gikk ned foran og bak bilen. Han så ikke selve smellen.

  – Jeg så ikke selve smellen. Jeg var på vei bort fra sporet med ryggen til. Men det smalt ikke like mye som det gjør på film, sier han.

  Han er egentlig fra Askim, men jobber i Fredrikstad.

  – Jeg forsøkte å bryte opp bommen med henda, men det gikk ikke. Da tenkte jeg at jeg måtte forsøke å kjøre ut gjennom den lille luka ved siden av bommen. Da jeg satt meg inn i bilen så jeg plutselig toglysa komme mot meg. Da var det egentlig bare å komme seg avgårde, sier han.

  Sæther forteller at alt går bra med ham etter den dramatiske hendelsen.

  – Det var jo litt av en måte å starte dagen på, men jeg har drevet med motorsport i mange år, og har opplevd en del ulykker. Så jeg skal nok komme meg fra dette og, sier han.

  Kraftig smell

  Ifølge vitner smalt det kraftig mellom bilen og toget, men føreren av bilen klarte å hoppe ut før det smalt. Det skal heller ikke være noen skadde på toget, melder politiet.

  Det var toget på vei mot Oslo fra Fredrikstad 07.37 som har kollidert.

  Ifølge vitner Fredirksstad Blad har vært i kontakt med på toget har det blitt gitt beskjed om at det er en skade på kontaktledningen. Passasjerene må derfor trolig fraktes videre til hovedstaden med buss.

  Totalskadd: Sjåføren kom seg heldigvis ut av bilen før det smalt ved jernbaneovergangen på Rådesletta i morgentimene.

  Totalskadd: Sjåføren kom seg heldigvis ut av bilen før det smalt ved jernbaneovergangen på Rådesletta i morgentimene. Foto:

  Se leservideo fra stedet like etter smellen her:

  Full stans i togtrafikken

  På grunn av påkjørselen er strekningen mellom Råde og Fredrikstad stengt for trafikk, melder Jernbaneverket.

  – Det jobbes med å skaffe alternativ transport, men dette vil ta tid. Du må regne med forsinkelser og innstillinger. Du finner informasjon om ditt tog på våre nettsider, i vår app Togtider og på skjermer på stasjonen, skriver Jernbaneverket på sine nettsider.

  Bilen var totalvrak etter kollisjonen.

  Bilen var totalvrak etter kollisjonen. Foto:

  Det var 189 passasjerer på toget da ulykken inntraff. Alle blir fraktet videre med busser og taxier.

  Terje Andersen i NSB opplyser at passasjerer som skulle vært med andre tog på strekningen må være forberedt på forsinkelser.

  – Strekningen vil være stengt for tog de neste timene og passasjerer fra Fredrikstad vil bli fraktet med busser. Det er vanskelig å anslå hvor store forsinkelser det vil bli, men man må nok i hvert fall beregne opp mot 30 minutter, forteller han.

  – Fylkesvei 359, Enebekkveien, er stengt mens arbeid på ulykkesstedet pågår, melder politiet på Twitter klokken 09.38. Klokken 12.18 var veien åpnet igjen.

  Har du bilder eller beskrivelser fra hendelsen? Kontakt oss på tips@f-b.no eller kontakt journalist Kristian Bolstad på 976 82 151.

  Artikkeltags