Det er en 24 år gammel norsk statsborger med pakistansk bakgrunn som er tiltalt, melder TV 2.

Mannen er tiltalt etter straffelovens paragraf 147 a og b.

Bakgrunnen for tiltalen er at han har vært i Syria. Der skal han ha inngått avtale med én eller flere personer tilknyttet IS eller Jabhat al—Nusra om å begå eller medvirke til terrorhandlinger.

Mannen kommer opprinnelig fra Fredrikstad og ble pågrepet på Greåker i fjor vinter. 24-åringen ble pågrepet i sin bolig. Politiet var på stedet i flere timer etter pågripelsen og saumfarte huset. Han er siktet for brudd på straffelovens paragraf 147d, som innebærer økonomisk eller materiell støtte til en terrororganisasjon.

Mannes advokat er John Kristian Elden. Han har foreløpig ikke besvart Fredriksstad Blads henvendelse.

Mannen skal ha kommet tilbake til Norge i februar i fjor med skuddskader i foten etter å ha vært i Syria. Han skal være sentral i det ekstreme islamistiske miljøet på Østlandet.

Han ga uttrykk for at han kunne skaffe penger, klær, sko og lignende, samt at han selv ønsket å returnere til Syria, ifølge tiltalen.

Han skal ha skaffet seg våpen og oppholdt seg i Syria inntil han ble skutt i beinet og returnerte til Norge i februar i fjor, melder TV 2.

Fredag ble tre menn dømt til fengsel i inntil fire år og ni måneder for tilknytning til ekstremistgruppa IS. Det er første gang en norsk rett har dømt noen for å være med i en terrororganisasjon.