Gå til sidens hovedinnhold

Ti sykler på avveie ble lagret her

Artikkelen er over 5 år gammel

Da politiet rykket ut til gamle Kråkeby barnehage etter meldinger om ulovlig opphold der, fant de langt mer enn personen som oppholdt seg der.

– Vi teller i alt ti sykler som ble funnet i den nedlagte barnehagen, sier politiførstebetjent Rune Sundeng ved krimvakta på Fredrikstad politistasjon.

Fikk melding om folk i bygget

Det var søndag morgen politiet dro ut til den nedlagte barnehagebygningen etter å ha fått melding om at folk oppholdt seg i bygget og fant både det de beskriver som en «kjenning av politiet» samt de ti syklene. Mandag satt personen som befant seg i bygget i avhør, og politiet kunne foreløpig ikke si hvor syklene er tatt fra og hvem som eier dem.

LES OGSÅ: Sykkeltyv (34) straffedømt for 17. gang

– Vi driver fortsatt og etterforsker saken, og undersøker blant annet hvem som kan være syklenes rettmessige eiere, sier Sundeng.

Han legger ikke skjul på at det kan bli en omfattende jobb for politiet å finne igjen eierne av alle syklene, dersom ikke alle tyveriene er politianmeldt og eieren kanskje heller ikke har notert rammenummeret på sykkelen. 

Leter etter eierne

– Vi driver nå og søker rundt på dem med hensyn til rammenummer og sykkelmerker, men det er ikke alltid så lett å finne eiere. Men noen av disse syklene er såpass spesielle at vi kanskje kan finne ut av det bare ved å lete på sykkeltype og modell, sier Sundeng.

Ifølge ham er syklene i alle slags prisklasser. Sammen med syklene, ble det også funnet noe verktøy som politiet tror kan settes i sammenheng med sykkeltyveriene.

LES OGSÅ: Skyhøy bot for kjøp av stjålet sykkel

Sundeng vil ikke si noe mer om personen som befant seg sammen med syklene enn at politiet kjenner vedkommende fra før.

– Jeg vil ikke gå dypere inn på det nå. Vi jobber videre for å knytte ham til syklene, sier han.

Sundeng og kollegene er foreløpig heller ikke sikre på i hvilket tidsrom syklene er tatt, men tror kanskje syklene kan være tatt i perioden mellom i fjor høst og frem til nå.

LES OGSÅ: Sykkeltyv tatt syklende

Antall sykketyverier økende

Syklene som kom til rette i helgen, er langt fra de eneste syklene som er på avveie for tiden.

Krimsjef Rune Albertsen ved Fredrikstad politistasjon kunne i forrige uke fortelle om en solid økning av sykkeltyverier hittil i år sammenlignet med året før.

Bare fra nyttår og frem til 18. mars hadde 97 sykkeleiere i Fredrikstad meldt sykkelen stjålet. Det er en økning på 34 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

– Det var en solid økning i fjor, og det har vært en økning hittil i år. Vi er absolutt ikke begeistret for denne utviklingen, sa Albertsen da.

Snart studentboliger på eiendommen

Det tidligere barnehagebygget har stått tomt lenge. Det var i 2007 at barna og de ansatte i Kråkeby barnehage ble flyttet til nytt barnehagebygg fordi den nye veien og Bjølstadtunnelen ville komme for tett innpå.

Nå ligger det imidlertid an til at noe kommer til å skje på eiendommen. For kort tid siden kunne Fredriksstad Blad fortelle at Studentsamskipnaden i Østfold planlegger å rive det gamle barnehagebygget og sette opp inntil 180 moderne og miljøvennlige studentboliger på eiendommen. Staten har gitt grønt lys for økonomisk støtte til de 50 første av dem.

 

NYE STUDENTBOLIGER: Slik ser BAS Arkitekter for seg at de nye studentboligene kan se ut sett fra Bjølstadveien. Låvebygningen ved Bjølstad gård til høyre. Illustrasjon: BAS Arkitekter

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.