Gå til sidens hovedinnhold

Mistenkt for sykkeltyverier - fire uker i varetekt

Artikkelen er over 5 år gammel

Mannen politiet mistenker for å ta tatt sykler for rundt 200.000 kroner de siste månedene, ble tirsdag varetektsfengslet for fire uker.

«Retten finner at siktede med skjellig grunn kan mistenkes for en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn fengsel i 6 måneder» heter det i kjennelsen fra Fredrikstad tingrett.

To store avbitertenger

Det var mandag denne uken politiet traff på en mann de mistenker for en lang rekke sykkeltyverier. Da mannen ble påtruffet på enda en sykkel, tok de ham med seg. 

LES OGSÅ: Mistenkt for en haug sykkeltyverier – nå blir det trolig varetekt

Politiet opplyser at mannen er mistenkt i nærmere 30 ulike saker, i noen av sakene for flere sykkeltyverier.

Blant annet fregår det av fengslingskjennelsen at han blant annet blitt påtruffet i gamle Kråkeby barnehage på Kråkerøy med ti sykler (hvorav fire kunne spores tilbake til tyverier ), to store avbitertenger og en ødelagt sykkellås.

Fant 11 sykler i bygård

Det er også blitt funnet 11 sykler i en bygård. Ifølge kjennelsen er en person med en beskrivelse som passer til den siktede mannen observert ved stedet. I tillegg er han altså mistenkt for en rekke andre tilfeller av sykkeltyverier.

LES OGSÅ: Disse gjør det ingenting om du tar

Retten mener at fengsling antas påkrevd for å hindre at den siktede mannen begår nye, straffbare handlinger. Mannen er dømt fire ganger tidligere, og retten har ved vurderingen lagt vekt på at «siktede synes å være inne i en svært aktiv kriminell periode for tiden»

Verdi på rundt 200.000

Tingretten anslår den samlede verdien på syklene mannen er mistenkt for å ha tatt siden i fjor høst til å ligge på rundt 200.000 kroner.

LES OGSÅ: Ti sykler på avveie ble lagret her

Krimsjef Rune Albertsen ved Fredrikstad politistasjon opplyste mandag at politiet mistenker at mannen senest torsdag i forrige uke stjal en sykkel ved rådhuset i sentrum. I tillegg mistenker de at sykkelen han hadde med seg på mandag var stjålet.