Gå til sidens hovedinnhold

Mistenkt for en haug sykkeltyverier – nå blir det trolig varetekt

Artikkelen er over 5 år gammel

Da politiet traff på en mann de mistenker for en lang rekke sykkeltyverier, og han satt på enda en sykkel, tok de ham med seg.

Nå vil politiet be om varetektsfengsling av mannen de mistenker for å å ha stjålet en lang rekke sykler i sentrum og Kråkerøy-området.

Nærmere 30 ulike saker

– Mannen er mistenkt i nærmere 30 saker, og i noen av tilfellene så dreier det seg om flere sykler som er stjålet. Ved ett tilfelle fant vi ti sykler hjemme hos ham, sier krimsjef Rune Albertsen.

LES OGSÅ: Disse gjør det ingenting om du tar

«Hjemme» var i dette tilfellet de gamle, forlatte lokalene etter Kråkeby barnehage, der politiet i slutten av mars rykket ut på grunn av en melding om ulovlig opphold i bygget. Der fant de mannen i midten av 30-årene sammen med ti ulike sykler. Det ble også funnet noe verktøy som politiet mente kan settes i sammenheng med sykkeltyveriene.

– Fryktelig aktiv

Etter dette mistenker politiet mannen for flere sykkeltyverier. Senest torsdag i forrige uke mener politiet at han stjal en sykkel ved rådhuset i sentrum.

LES OGSÅ:   Sykkeltyveriene fortsetter å øke

Mandag ved 11-tiden traff de på mannen i Værsteveien på Kråkerøy med enda en sykkel. Da ble han tatt med til stasjonen og denne gang blir mannen trolig fremstilt for varetekt, opplyser Albertsen.

– Bakgrunnen er at han er mistenkt for å ha stjålet en sykkel i morges, i tillegg til de andre sakene. Vi er ikke i tvil om at han er fryktelig aktiv, sier Albertsen.

Fengslingsmøte tirsdag eller onsdag

Han opplyser at mannen trolig vil bli fremstilt for varetekt på tirsdag eller onsdag. Mannen har, ifølge Albertsen, nektet for sykkeltyveriet han er mistenkt for og ble pågrepet for på mandag.

LES OGSÅ:  André får ikke ha syklene sine i fred

De nærmere 30 forholdene mannen er mistenkt for, skriver seg fra høsten 2014 og frem til nå.