Martin Rønnild fra Brynäs til Storhamar

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Fredrikstad-gutten Martin Rønnild (19) er blitt skolert i den svenske toppklubben Brynäs. Neste sesong spiller han for Storhamar.

DEL

Det skriver Hamar Arbeiderblad.

Det er snakk om en ettårskontrakt for den robuste 19-åringen, som har vært fast inventar på aldersbestemte landslag for Norge i flere sesonger. Rønnild er fra Fredrikstad, og gikk fra Stjernen til Brynäs i 2012.

- Han er løper, en powerforward. Han er kjempespennende. Det var lagt et løp for ham i Brynäs med tanke på A-stallen, men en skade satte en stopper det. Nå har han lyst til å spille seniorhockey i Norge, sier Sjur Rakstad-Larsen, som er leder i eliteutvalget.

Allerede som 16-åring valgte den tidligere Stjernen-gutten, som fyller 18 i januar, å flytte ut av gutterommet hjemme på Selbak for å satse på hockeygymnaset til Brynäs. I løpet av tiden i Sverige har unggutten tatt store steg på isen.

Rønnild har tidligere fortalt om store ambisjoner innen ishockey.

– Målet er å etablere meg i den svenske eliteserien. Nivået i Sverige er veldig høyt, så jeg må jobbe knallhardt hver eneste dag om jeg skal ha mulighet. Jeg har ambisjoner, og drømmer om å leve av idretten en dag, sier han.

Nå blir altså Storhamar neste stopp.

To andre norske eliteserieklubber skal også ha vært ute etter 19-åringen.

- Han er opptatt av å utvikle seg videre, og det får han muligheten til i Storhamar, sier Rakstad-Larsen.

Artikkeltags