Denne uken kunne Nilsen presentere et regnskap som endte med 300.000 kroner i overskudd.

– Vi har hele tiden sagt at vi skal styre mot et solid overskudd i 2014, og da er det naturligvis hyggelig å kunne holde det vi lovet, sier styreleder Bjørn Viggo Nilsen.

Hadde blodrøde tall

Det er ikke mer enn drøyt to år siden at den økonomiske situasjonen i klubben var helt annerledes. Klubben styrte mot millionunderskudd, og Stjernen måtte ta tak. I løpet av et års tid var blodrøde tall og en kritisk situasjon snudd fullstendig på hodet. Regnskapet for 2013 viste et overskudd på nesten én million kroner.

– Sunn økonomi har vært et fokusområde for både ledelse og styret i Stjernen helt siden vi tok over. Dette viser at jobben vi har gjort har vært til nytte, sier han.

Klubben kunne faktisk gått med et enda større overskudd – dersom de ikke hadde valgt å flytte vareauksjonen fra november i fjor til nå.

– Det gjorde nok at overskuddet ble rundt 190.000 kroner mindre i fjor. Men disse pengene får vi jo inn nå, sier Nilsen.

Reduserte gjelden

I løpet av det siste året har også klubben økt omsetningen med rundt én million kroner. Klubben har kvittet seg med kortsiktig gjeld, mens den langsiktige gjelden ble redusert med rundt 750.000 kroner i fjor. Men den totale gjelden i klubben ønsker ikke Nilsen å gå ut med.

– Hvorfor ønsker du ikke å gå ut med det?

– Det har ingenting med at vi ønsker å skjule noe, men heller at denne biten bør presenteres skikkelig for å unngå misforståelser. Vi har kontroll på økonomien, og den langsiktige gjelden blir betydelig mindre for hver måned. Likviditetsmessig har vi fortsatt utfordringer, men ikke mer enn vi klarer å takle, sier Nilsen.