Filmer dødsrå «dødsing» fra Fredrikstad

  Artikkelen er over 4 år gammel

  De kaster seg ut fra alle mulige høyder i jakten på det ultimate trikset. Nå drømmer de tre kameratene Edvard (16), Sivert (14) og Truls (16) om å delta i VM i «dødsing». Se videoen her!

  DEL

  De kan ikke påstås å være spesielt høyderedde, brødrene Edvard (16) og Sivert Lund (14), samt kompisen Truls Torp (16). De siste årene har guttene kastet seg ut fra alle mulige høyder mens de gjør både saltoer og flere andre triks i luften før de treffer vannet.

  – Det handler om å presse seg selv til å våge å gjøre de kuleste triksene. Vi hopper fra alle mulige høyder, sier eldstebror Edvard.

  Lager egne filmer

  Den siste tiden har guttene begynt å filme de vågale hoppene. Videoene legger de ut på nettet.

  – Vi har kjøpt en drone og litt forskjellig kamerautstyr. Vi har fått rundt 400.000 visninger på alle videoene våre. Det er jo litt kult når vi bruker såpass med tid på denne hobbyen, sier Edvard.

  I en av videoene ser vi guttene kaste seg ut fra ti-meteren på Kongsten, stupetårnet i Foten, en fjellklippe i Hankø og fra en fjellklippe i Torsnes. På det høyeste har guttene kastet seg ut i fritt fall fra rundt 20 meter.

  – Det hele begynte med at vi hoppet på trampoline og utførte en del triks der. Så har det egentlig bare utviklet seg derfra. Nå hopper fra klipper og stupetårn. Målet er å gjøre så kule triks som mulig, sier lillebror Sivert.

  – Vi har også drevet med turn da vi var yngre. Det kommer ganske godt med når vi driver med dette, legger Truls til.

  Tøffe gutter: Sivert Lund (14), Edvard Lund (16) og Truls Torp (16) har kastet seg ut fra langt større høyder enn dette.

  Tøffe gutter: Sivert Lund (14), Edvard Lund (16) og Truls Torp (16) har kastet seg ut fra langt større høyder enn dette. Foto:

  Drømmer om VM

  «Dødsing» kalles det de driver med, og om et år håper de å kunne delta i VM som arrangeres i Oslo.

  – Vi er egentlig for unge til å delta, men vi kan få dispensasjon til å delta i kvalifiseringen. Det er et litt hårete mål, men det hadde vært utrolig kult å prøvd seg. Uansett håper vi å kunne delta om ikke så veldig lenge, sier Truls Torp.

  I dødsing skal deltakerne kaste seg ut fra timeteren, åpne opp kroppen så mye som mulig, og krympe seg sammen som en reke et tiendedels sekund før de treffer vannoverflaten. Jo nærmere vannet, jo bedre. Men deltagerne utfører også flere baklengssaltoer, skruer, «hoftefinter», løping i lufta og andre triks. Noen markerer seg med kraftige mageplask.

  – Hva tenker foreldrene deres om det dere driver med?

  – He, he, de rister litt på hodet, men de innrømmer jo at videoene våre er ganske kule, ler Edvard.

  – Har dere noen gang skadet dere?

  – Vi har jo fått noen smeller her og der, men ikke noe alvorlig. Eller, jeg sprakk faktisk trommehinna i fjor da jeg landet litt skjevt med hodet. Men ikke noe verre enn det, ler Edvard Lund.

  Se også flere spektakulære videoer fra guttene her (Ekstern lenke).

  Send inn tekst og bilder «

  Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

  Artikkeltags