FFK-supporterne knuffer bort politiet

  Artikkelen er over 3 år gammel

  – Hva er det du tror du er, di jævla politifitte, roper en av fotballsupporterne mens politiet bruker batong og pepperspray for å holde gjengen på avstand. (Se video fra bråket i vinduet over)

  DEL

  Det var søndag ettermiddag at flere FFK-supportere havnet i bråk med politiet utenfor Strømmen stadion. Politipatruljen som først var til stede utenfor stadion valgte etter hvert å tilkalle assistanse da bråket var i ferd med å eskalere.

  Fire personer ble etter hvert pågrepet og satt i arresten på Romerike. Minst tre av dem ble anmeldt for vold mot politiet etter episoden.

  FFK avventer videre etterforskning

  FFK-leder Geir Bakken sier at klubben tar avstand fra alt bråk i forbindelse med klubbens kamper, men ønsker foreløpig ikke å si om de involverte vil få en reaksjon fra klubben.

  – Det er leit at seieren på søndag blir overskygget av bråket i forkant av kampen. Men vi skal bruke de neste dagene på å samle trådene og få en oversikt over hva som faktisk har skjedd. Samtidig er dette en politisak, så vi må avvente hva de velger å gjøre, sier Bakken.

  Ifølge politiet på Romerike oppsto bråket i etterkant av at noen FFK-supportere fyrte av et bluss utenfor stadion før kampen.

  – Like før kampstart har en av supportene fyrt opp bluss. Da politiet tok kontakt med vedkommende, engasjerte flere av supporterne seg. Det førte til at politipatruljen så seg nødt til å trekke seg tilbake og be om assistanse, sa operasjonsleder Øyvind Strømsborg søndag kveld.

  Fredriksstad Blad har også vært i kontakt med en person som var tilstede under episoden søndag kveld. Personen mener at politiet var unødvendig brutale, noe også en rekke supportere uttrykte på sosiale medier søndag kveld.

  Politiet brukte også pepperspray og batonger under episoden.

  – Det ble brukt fordi et stort antall supportere gikk fysisk løs på de to polititjenestemennene som kom først til stedet. Det var en akutt situasjon, svarer operasjonslederen.

  Politiet på Romerike bekrefter at tre personer er anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann. De tre personene har sittet i avhør mandag, og alle vil bli løslatt i løpet av dagen.

  Avhørt i dag

  – Hva har de involverte forklart i avhør?

  – Det kan vi ikke gå inn på nå, sier hun.

  – Gikk politiet frem på en unødvendig brutal måte, slik flere har hevdet i ettertid?

  – Vi har ingen informasjon som tilsier at politiet skal ha gjort noe galt, sier hun.

  – Var det nødvendig å bruke pepperspray og batong for å roe gemyttene?


  – De følte det var nødvendig for å holde supporterne på avstand da flere engasjerte seg i bråket som oppsto, sier hun.

  Hun forklarer videre at politiet på Romerike har hatt et stort fokus på supporterbråk i forbindelse med fotballkamper den siste tiden, og at det var grunnen til at politiet reagerte med i forbindelse med at det skal ha blitt fyrt av et bluss.

  Derfor sladder vi ansiktene på fotballsupporterne

  Videoen som viser bråket mellom politiet på Romerike og det som fremstår som fotballpøbler fra Fredrikstad, viser høyt aggresjonsnivå og uakseptabel oppførsel fra FFK-supporterne. Fra supporterhold har vi hørt flere påstander om tøff behandling fra politiet i forkant av det som vises på videoen. Reaksjonen fra politiet skal ha kommet som følge av at noen skal ha avfyrt et såkalt bluss før kampen.

  Politiet på Romerike har nulltoleranse mot fotballsupporterbråk. Det er uenighet om det er en klok tilnærming, og politiet i Oslo velger heller å gå i dialog med de voldelige supportermiljøene. Videoen vi publiserer her viser i det minste at det ikke er konfliktdempende å bruke batonger og pepperspray.

  Når vi sladder ansiktene på fotballpøblene er det ikke for å beskytte uskyldige mot å bli identifisert. Det er primært fordi denne saken er svært tidlig i rettsprosessen, og fordi videoen ikke viser på hvilken måte politiet eventuelt har fremprovosert situasjonen. Når det er sagt tar vi på vegne av Fotball-Fredrikstad fullstendig avstand fra den supporterkulturen denne gjengen med hissigpropper gjentatte ganger har utvist i FFK-sammenheng.

  René Svendsen, sjefredaktør

  Send inn tekst og bilder «

  Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

  Artikkeltags