Gå til sidens hovedinnhold

Maks uflaks med ti varmegrader

Artikkelen er over 5 år gammel

Den milde værtypen har gjort at dagens åpning av skøyteisen på Værste er avlyst.

Det melder Fredrikstad kommune fredag formiddag.


– Inntil i går var det perfekte forhold på den nye kunstisbanen på Værstetorvet, men maks uflaks med 10 plussgrader, regn og vind har ødelagt baneforholdene. Dagens planlagte åpning av kunstisbanen må derfor dessverre avlyses. Det jobbes intensivt med å få åpnet banen snarest mulig, men vi kommer tilbake med ny dato senere, skriver kommunikasjonsrådgiver Eva Sødal i en pressemelding.

Idrettssjef André Flatner fortviler over avlysningen.

– Det er selvfølgelig utrolig trist at vi ikke rakk å åpne isbanen i dag. Dessverre ble det for mye med ti grader og fønvind, sier Flatner.

– Skulle ikke anlegget være godt nok til å takle plussgrader?

– Jo, men det er ekstra prekært nå, siden vi har lagt på et hvittinglag noen centimeter under isen. Dette laget skulle gjøre at isen taklet været bedre, men nå som det ble ti plussgrader i dag, satt ikke overflateisen seg godt nok før åpningen, sier han.

Nå må kommunen legge på hvittinglaget på nytt.

– Vi må la overvannet renne av og deretter legge på et nytt lag. Forhåpentligvis blir det noe kaldere utover i neste uke, slik at åpningen ikke blir utsatt for lenge, sier han.

Han innrømmer at åpningen av kunstisbanen ble lagt i det tidligste laget.

– Normalt sett ville vi nok ventet til vi var sikre på at isen hadde satt seg. Men det var et stort mål for oss å få den klar til julegrantenninga på Stortorvet. Isen har vært veldig fin de siste dagene, men væreomslaget i natt ødela for oss. Det er ekstra synd for alle som har stått på for å få banen klar til åpning, sier han.

Dagens julegrantenning på Stortorvet i regi av Fredrikstad sentrum går som planlagt kl. 18.45.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.