Gå til sidens hovedinnhold

Ny rettsrunde for Morgan Andersen i sommer

Artikkelen er over 6 år gammel

Aftenpostens ankesak mot Morgan Andersen skal behandles i Høyesterett i juni.

Det var i februar i år at Høyesterett besluttet å ta til følge Aftenpostens anke etter at Morgan Andersen vant frem mot avisen i lagmannsretten.

Nå er dato for rettssaken satt: 9. og 10. juni skal saken behandles i Høyesterett.

Det får Fredriksstad Blad bekreftet fra Andersen selv.

Vant frem i lagmannsretten

Det var i fjor høst at Aftenposten ble dømt for ærekrenkelser mot Morgan Andersen – etter at avisen trykket artikkelen  "ny millionutbetaling granskes". I artikkelen som sto på trykk 14. desember 2011, hevdet avisen at Andersen sto bak en mistenkelig avtale rundt spilleren Abgar Barsom. Avtalen minnet mye om den mye omtalte Piiroja-avtalen.

Andersen har hele tiden hevdet at han var sykemeldt på tidspunktet – og at han ikke kan ha hatt noe med den mistenkelige avtalen å gjøre.

Aftenposten vant første runde i Oslo tingrett, men Andersen anket saken videre og vant frem i lagmannsretten. Der ble avisen dømt for ærekrenkelser mot den tidligere FFK-direktøren – og han ble tilkjent 100.000 kroner i erstatning, samt at avisen ble dømt til å betale en halv million i saksomkostninger til Andersen.

LES OGSÅ: – Første gang jeg har vært fri på mange år

– Ikke overrasket

Men denne gangen var det Aftenposten som valgte å anke – og dermed blir det en tredje runde i Høyesterett for partene.

– Det er ikke overraskende. Jeg har hele tiden sagt at jeg er forberedt på at denne saken kan gå hele veien, så dette har jeg vært forberedt på lenge, sa Morgan Andersen etter at det ble klart at det blir enda en runde i rettssystemet.

Morgan Andersen ønsket også å anke utmålingen av oppreisningserstatningen, samt at Aftenposten AS ble frifunnet for kravet om erstatning for økonomisk tap. Høyesterett så imidlertid ingen grunn til å ta opp den delen av saken.

– Akkurat det er skuffende. Når saken først skal opp i Høyesterett, mener vi at hele saken bør frem i lyset. Men vi får respektere Høyesteretts avgjørelse, sa Andersen til Fredriksstad Blad i februar.

LES OGSÅ: – Journalister kan gjøre feil, men ikke slurve

Satt av ti år

Andersen har tidligere sagt at han er villig til å ta saken helt til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg – dersom det blir nødvendig.

– Jeg har satt av ti år av livet mitt til å rydde opp i ting jeg mener er feil, og jeg kommer ikke til å gi meg før rettferdigheten har seiret, har Andersen tidligere sagt.

Se det følelsesmessige intervjuet med Morgan Andersen etter seieren i lagmannsretten her:

Kommentarer til denne saken