Anmeldt for fyllekjøring med vannscooter fra Oslo til Engelsviken

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Med politibåten på slep, tilbakela mannen i 20-årene hele strekningen fra Oslo til Engelsviken på vannscooter.

DEL

Det var natt til lørdag mannen ble stanset i Engelsviken. Nå er han mistenkt for å ha tilbakelagt den lange strekningen på Oslofjorden i ruset tilstand.

Politibåten fulgte etter fra Oslo

– Ja, han har nok begynt i Oslo, vil jeg tro. Jeg tviler på at han har klart å drikke mens han har kjørt, og han hadde en politibåt etter seg helt fra Oslo, sier operasjonsleder Marit Lyby Herstad ved Østfold politidistrikt.

Les også: Tok vannscooteren til brygga – endte i retten

Hva som var årsaken til at politimannskapene på politibåten i utgangspunktet begynte å følge mannen, har hun få opplysninger om.

– Det var en båt fra et annet distrikt, så det vet jeg ikke så mye om. Føreren har hatt en viss hastighet, men akkurat hvor høy hastighet, tør jeg ikke si noe om, sier Lyby Herstad.

Les også: – Det kan være farlig å jage vannscootere 400 meter fra land

Inntil 2013 var det forbudt med vannscooterkjøring i Norge. Etter at reglene ble myket opp, er det tillatt å kjøre vannscooter. Men vannscooteren må kjøres 400 meter fra land eller verneområder.

God stemning

Bortsett fra vannscooterføreren og en god del mennesker i partystemning på private fester med høy musikk, skapte ikke helgen store problemer for politiet. Lyby Herstad beskriver stemningen som god.

Les også: Vannscooterkjøring er i praksis forbudt på Hvaler

– Det har vært mye mennesker over alt, siden mange har feiret St.Hans. Men med tanke på hvor mange som har vært ute på fest, har det egentlig vært veldig rolig og relativt få ordensforstyrrelser.  Det har riktignok vært mange privatfester der en del nok synes naboen har bråkt litt, men det har vi ikke kunnet prioritere. Vi har måttet prioritere sentrumskjernene, og der har stemningen vært god. 

Artikkeltags