Politiet merker drastisk nedgang i kriminalitet etter storfengsling av gjengangere

Krimsjef Rune Albertsen mener forklaringen til den rolige høsten så langt er enkel: – Svært mange gjengangere sitter inne, sier han.

Krimsjef Rune Albertsen mener forklaringen til den rolige høsten så langt er enkel: – Svært mange gjengangere sitter inne, sier han. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Det har vært en svært rolig høst hva gjelder vinningskriminalitet i Fredrikstad-distriktet. Krimsjefen i byen mener årsaken er at de fleste gjengangerne sitter fengslet.

DEL

– Vi har merket en markant nedgang på vinningskriminalitet på tampen av sommeren og i høst, sier krimsjef Rune Albertsen til Fredriksstad Blad.

«Alle» sitter fengslet

Årsaken mener han er enkel. De fleste notorisk kriminelle personene i byen er nemlig fengslet.

– Vi har hatt et fokus på vinningskriminelle i sommer. Det ser vi klare resultater av nå. Ser vi på et område som sykkeltyverier, så er nedgangen markant hvis vi sammenligner med tidligere i år og i fjor, sier han.

– Hvor mange av disse gjengangerne sitter inne nå?

– Jeg har ikke et eksakt tall, men det er en stor del av rusmiljøet i byen, sier han.

Naturlig nedgang

Fredriksstad Blad har en rekke ganger skrevet om problemet med sykkeltyverier i Fredrikstad. I juni var var det registrert hele 261 sykkeltyverier i distriktet siden nyttår. I løpet av 2014 ble hele 670 sykler meldt stjålet.

– Det har vært et kjempeproblem her i byen. Ofte er det personer i rusmiljøet som står bak denne typen vinningskriminalitet. Når mange av disse nå sitter inne, så er det naturlig at vi ser en nedgang på dette området, sier krimsjefen.

Se oversikt over hvor det skjer flest sykkeltyverier i Fredrikstad her!

Artikkeltags