Gå til sidens hovedinnhold

Dømt for uaktsomhet i trafikken etter at mann døde i ulykke

Artikkelen er over 5 år gammel

En ung sjåfør er dømt til betinget fengsel i 30 dager og må betale 8.000 kroner i bot etter å ha vært involvert i en ulykke på Skårasletta i fjor.

Han er dessuten dømt til å betale til sammen 200.000 kroner i oppreisning til fire etterlatte. Sjåføren mister førerretten i ett år, har Fredrikstad tingrett avgjort.

FB vet foreløpig ikke om sjåføren anker dommen.

Forsvarer Øyvind Abrahamsen har ikke vært tilgjengelig for kommentar nå i ettermiddag. Han nedla imidlertid påstand om full frifinnelse for sin klient under rettssaken.

Dommerne uenige

De to meddommerne mener det er bevist at den unge mannen er skyldig etter tiltalen om ikke å ferdes aktsomt i trafikken, mens rettens leder mener han skulle frifinnes og tok dissens.

En av meddommerne tror ikke på politirapport og to vitneforklaringer som sier at det var personbilen som kom over i motsatt kjørefelt, men mener det må ha vært motsatt – som en representant fra Statens vegvesen har anført. Den andre meddommeren har ikke tatt stilling til dette.

Les også

Mann drept i ulykke

Rettens leder mener derimot at ulykken skjedde i traktorens kjørebane. Han peker i tillegg på en flere forhold knyttet til de faktiske hendelsene og om årssakssammenheng, og finner det ikke bevist at tiltalte var uaktsom ifølge tiltalen. Da følger det også at  tiltalte ikke skal betale noen oppreisning, fremholder mindretallet.

Det var i slutten av januar i fjor at møteulykken som fikk fatalt utfall fant sted på Skårasletta.

Tiltalen

Mannen var tiltalt for ikke å ha fulgt bestemmelsene om å ferdes aktpågivende i trafikken.

Ifølge tiltalen var et blendende arbeidslys eneste lyskilde på traktorens front.

Et roterende, gult varsellys skal ikke ha vært i bruk under transport på veg, slik det skal være.

Traktoren var påmontert brøyteskjær uten at dette skal ha vært godt nok merket.

 

Les også

Påkjørt og drept da han fylte bensin med kanne

 

Kommentarer til denne saken