Gå til sidens hovedinnhold

Politiet vil ha lav terskel for å vise bort «Odins soldater»

Artikkelen er over 5 år gammel

Dersom politiet vurderer det nødvendig, vil gruppen umiddelbart bli bortvist.

– Vi ønsker å være helt tydelige på at vi kontinuerlig vil vurdere om gruppens tilstedeværelse provoserer, skaper ordensproblemer og motreaksjoner - som gjør at politiet må reagere deretter. Det vil være en lav terskel for dette. Det uttaler politimester Steven Hasseldal i en pressemelding tirsdag.

Det var tidligere denne uken talsmann Ronny Alte bekreftet at «Soldiers of Odin» har organisert seg i Fredrikstad .

– Ikke akseptabelt

Politimestern sier det er uakseptabelt et noen grupper vil gi inntrykk av å være en form for borgervern og patruljere med hensikt å skape ro og ordenm eventuelt å gripe inn i situasjoner.

– Politiet vil ikke godta noe som indikerer et borgervern, sier han i klartekst.

– Nei takk!

Ordfører Jon-Ivar Nygård var mandag kveld også tydelig om hva han  mener om at «Soldiers of Odin» har etablert seg i Fredrikstad.

– Nei, takk! Hold dere vekk fra Fredrikstads gater. Vi ønsker ingen bruntrøyer i gatene våre! skrev han i sosiale medier.

– Er trygt i gatene

- Jeg ønsker også å minne om at det er trygt å være i byene i politidistriktet på kveldstid. Vi har et godt samarbeid med kommunene, serveringsbransjen og frivillige organisasjoner som Natteravnene og KoRusØst, sier politimester Hasseldal.

Han viser til at Fredrikstad hadde en halvering av antall voldsepisoder i sentrum i 2015. I Sarpsborg har det vært i snitt 16 voldsanmeldelser pr år relatert til uteliv, fremholder han.

FB oppdaterer saken.

Kommentarer til denne saken