Det var VG som først skrev at Fredrikstad-bedriften har sett seg nødt til å trekke tilbake det store partiet med Picnic-skinke etter at en kunde oppdaget at det florerte med hvite larver da han åpnet boksen med Picnic-skinke.

– Det så ut som det var grøt i halve boksen der det vanligvis er et lag av gelé. Jeg måtte hente brillene mine for å se nærmere, og da så jeg at innholdet var levende. Det florerte av hvitmark i boksen, som hadde konsumert halve skinken. Det var ufyselig, sier Kristian Kistrand overfor VG Nett.

Årsaken er trolig at boksen ikke har vært tett på grunn av skade under transport etter produksjon ved fabrikken i Fredrikstad

– Vi har tidligere plassert pallene med skinke oppe på hverandre, men nå går vi bort ifra dette. Mye tyder på at boksene ikke tåler dette, sier kommunikasjonssjef Bjørn Brennskag til Fredriksstad Blad.

Dermed må hele partiet, som er produsert i Fredrikstad, trekkes tilbake.

– Partiet utgjør cirka en dagsproduksjon av denne skinken. Alle Picnic-skinkebokser merket med datoen 29.12.2016 må returneres til butikken de kjøpte den i, sier Brennskag.

Stabburet i Fredrikstad produserer årlig tre millioner bokser Picnic-skinke.