Masseslagsmål etter nabokrangel - åtte personer skadet

Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

En nabokonflikt utløste et masseslagsmål på Kringsjå fredag ettermidag. Åtte personer er kjørt til sykehus og legevakt.

DEL

Politiet fikk melding om slagsmålet klokken 16.42 fredag ettermiddag og beskrev da situasjonen som uoversiktlig. Ved 20.30-tiden er det fortsatt ikke helt avklart hva som har skjedd, og politiet fortsetter avhørene utover kvelden.

Ti personer skal ha vært involvert.

Barn og gravide

Blant vitnene til masseslagsmålet var det både barn og gravide kvinner.

– Nå handler det om å få oversikten over skadegraden på de verst skadede. Hvem som har slått hvem, vet vi ikke ennå, sier operasjonsleder Marit Lyby Herstad i Østfold politidistrikt til NTB.

- Og det er heller ikke sikkert at vi kommer til bunns i det; det er såpass mange personer som er involvert og skadet fra begge sider her, uttaler hun til Fredriksstad Blad.

Av de åtte personene som trengte legehjelp, er seks skadet.

– De to andre er ikke utsatt for vold, men har likevel hatt behov for helsehjelp, opplyser Herstad.

Etter det FB erfarer, skal en av disse være en kvinne med hjerteproblemer.

Kaotisk

Politiet er ferdig med sine undersøkelser på stedet der slåsskampen brøt ut. Foreløpig er ingen pågrepet etter hendelsen.

– Nå konsentrerer vi oss først og fremst om fire personer som kan være så skadet at det dreier seg om legemsbeskadigelse, sier operasjonslederen.

Legemsbeskadigelse kan bety utslåtte tenner, brukne ribben og lignende.

Det var flere mindreårige vitner til hendelsen, men alle de involverte var voksne kvinner og menn. Ifølge Herstad er de yngste skadde født på 1990-tallet, mens de eldste er født på 40-tallet.

– Vi har ikke oversikt over hvilken relasjon de har til hverandre. Men det kan se ut som at det er skadede fra begge sider av konflikten, sier hun.

Nabofeide

– Vi vet ikke hva som konkret ligger bak konflikten mellom naboene, men parkering kan være en årsak, sier politiets innsatsleder Arve Hermansen til FB.

Det ble ikke brukt våpen under slagsmålet, men noen av de involverte skal ha slått med kvister.

- Det er urovekkende at slikt kan skje, sa politiets innsatsleder på stedet, Arve Hermansen.

En nabo lenger oppe i veien sa til FB fredag kveld at det aldri har vært bråk fra de to gjeldende boligene tidligere. Han hadde hørt ståk og rop da slagsmålet foregikk.

Artikkeltags