Gå til sidens hovedinnhold

Bygger ut Dypedalsåsen

Fagforbundet roser Hvaler kommune for en god prosess

Artikkelen er over 6 år gammel

Rådmannen på Hvaler vil hente inn priser på å bygge nye sykehjemsplasser, dagsenter, omsorgsboliger og lokaler til hjemmetjenesten.

Kommunestyret skal torsdag ta stilling til å gå videre med utbygging på Dypedalsåsen. Alt tyder på at det blir et ja-vedtak.

Er privateid

Noe av det kinkige på Hvaler er at kommunens sykehjem eies av en privat stiftelse – men drives av kommunen. Kommunen ønsker nå å få inn en politisk representant i styret. Rådmann Dag Willien Eriksen er også opptatt av å få nødvendige avtaler om drift og eierforhold på plass for å gå videre.

Ifølge de siste planene skal utbyggingen fordeles på to etapper. Første etappe skal inneholde fellesarealer, kontor, lager og sju sykehjemsplasser, hvorav to som skjermet enhet. Andre etappe er sju sykehjemsplasser.

Underjordisk parkeringsanlegg er i ikke lenger aktuelt.

– Det anbefales ikke parkeringsplasser i underetasjen, da dette er uforholdsmessig kostnadskrevende i forhold til p-plasser på bakkeplan, skriver SG arkitekter i en vurdering til Hvaler kommune.

Det legges også opp til en gruppe på fire omsorgsboliger. Boligene er planlagt som selvstendige leiligheter med felles inngangsparti og oppholdsrom, heter det i beskrivelsen fra SG Arkitekter.

Også seniorsenter

Kommunestyret har ved flere anledninger drøftet etablering av et «seniorsenter» i kommunen. Oppstart og planlegging av seniorsenter er utsatt til 2016. Et seniorsenter vil komme i tillegg til utbyggingen på Dypedalsåsen, understreker rådmannen.

I et møte i administrasjonsutvalget har Fagforbundet rost kommunen for en god prosess, som vil gi bedre arbeidsmiljø.

Kommentarer til denne saken