Vil ha «dødsing» i Vesterelva

KASTER SEG UTFOR: Slik kan vi kanskje få se Fredrikstad-ungdom på vei ut i Vesterelva i sommer. Iallfall dersom den nye Glommafestivalen-sjefen Knut R. Hansen og kollegene hans får det som de vil.

KASTER SEG UTFOR: Slik kan vi kanskje få se Fredrikstad-ungdom på vei ut i Vesterelva i sommer. Iallfall dersom den nye Glommafestivalen-sjefen Knut R. Hansen og kollegene hans får det som de vil. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Går alt som ny Glommafestivalen-sjef Knut R. Hansen og kollegene vil, kommer Fredrikstad-ungdommen til å «dødse» ned i Vesterelva under festivalen i sommer.

DEL

– Vi er i dialog med dødseforbundet, og tanken er at det skal dødses ut i elva fra Blomstertorget. Ved siden av Litteraturhuset ser vi for oss å få bygd et stillas hvor det kan dødses ut i elva, sier Hansen (49) , som fra 1. januar i år tok over etter Alf Haugen som daglig leder av Glommafestivalen.

Egen ungdomsdag

Nå er han, styre og stab i gang med å planlegge en egen ungdomsdag under festivalen hvor Fredrikstad-ungdom – hvis alt går i boks - skal inviteres til å utføre den spesielle «stupestilen» fra et ti meter høyt stillas den siste langhelgen i juni:

Den innebærer å kaste seg ut fra 10 meters høyde med kroppen i vannrett x-formasjon. Den formasjonen skal holdes så lenge som mulig,før man krøker seg sammen rett før vannflaten brytes. Ifølge Det internasjonale dødseforbundet skal stilen ha oppstått i Frognerbadet på 60-tallet

LES OGSÅ: Motown på Glommafest

– Dere er ikke redde for å inspirere Fredrikstad-ungdom til å gjøre ting de ikke burde ha gjort?

DØDSE-VM: Slik så det ut under VM i dødsing i Frognerbadet i fjor. Reglene for konkurransen er at man kaster seg ut fra 10meteren og holder en stjerneformasjon så lenge som mulig for så å krølle seg sammen før man treffer vannet. Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Er forsvarlig

– Dette er forsvarlig, og sikkerheten blir ivaretatt av Dødseforbundet, dersom arrangementet blir en realitet. Folk kan på forhånd melde seg på, og tanken vår er at arrangementet på torsdag skal være en innledende runde til NM-finalen i Frognerbadet i Oslo senere. Men vi er fremdeles på planleggingsstadiet,sier Hansen.

LES OGSÅ: - Fredrikstad, dere er best!

Han og kollegene jobber nå med tre hovedhendelser på den planlagte ungdomsdagen: dødsingen, konsert med rapperne OnklP og Jaa9, som Fredriksstad Blad allerede har omtalt og muligens et skatearrangement i den nye skateparken i sentrum.

– Vi har alltid vært bra på familier og godt voksne. Ungdom, derimot, har vi ikke vært så bra på, sier Hansen.

Jobbet med festivalen i mange år

Selv om han er ny i daglig leder-trøya, har han lang erfaring med Glommafestivalen. Allerede i 2003 ble han involvert på inntektssiden og sponsorsiden i forbindelse med eventfirmaet han drev da. Dette firmaet ble slått sammen med Griff Kommunikasjon/Griff Event, der han fortsatte arbeidet med Glommafestivalen – og hvor nå festivalen har frikjøpt ham fra deler av stillingen. Han har også sittet i festivalstyret i mange år.

– Vil publikum merke at festivalen har fått ny daglig leder?

– Glommafestivalen er og forblir en byfest for hele familien. Det er vi ganske tydelige på når vi kommuniserer ut Glommafestivalen. Men vil leter alltid etter endringer til det bedre for publikum, uten at det går ut over konseptet, sier Hansen. 

Trygg på at det blir bra

Han føler selv at staben er godt i rute med årets festival, rapporterer at billettsalget til betalingsarrangementer er i  gang og føler seg relativt trygg på at årets festival vil bli bra.

LES OGSÅ: Dette ble Guinness-rekord

– Jeg er ganske trygg på at Glommafestivalen vil bli gjennomført på en forsvarlig og bra måte. Vi har en veldig flink stab med folk som har vært med i mange år. Og det jobbes godt på styrenivå med et styre som fungerer mer som en arbeidsgruppe enn som et styre, sier Hansen, som tidligere også har jobbet mange år i media.

Styreleder Kent Brobakken er godt fornøyd med å finne festivalens «nye Alf» i egne rekker.

– For det første, har han lang erfaring fra styrearbeid hos oss i festivalen og på eiersiden. Han er også veldig god på det med arrangementer, det så vi da han var sponsoransvarlig under Tall Ships Races. Dessuten har han mange kontakter i næringslivet som er viktige på inntektssiden, mener Brobakken – som ikke utelukker at festivalen kommer til å kontakte tidligere daglig leder gjennom mange år, Alf Haugen, for bistand etterhvert.

Artikkeltags