Fredrikstad-mann frifunnet for å ha bestilt drap på datterens kjæreste

43-åringen ble frifunnet for å ha bestilt drap på datterens kjæreste.

43-åringen ble frifunnet for å ha bestilt drap på datterens kjæreste. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

En 43 år gammel familiefar fra Fredrikstad er i Oslo tingrett frifunnet for å ha bestilt drapet på datterens kjæreste.

DEL

Det var Dagbladet som først omtalte saken i torsdag.

Han var sammen med en annen mann tiltalt for å ha avtalt drap på kjæresten. Påtalemyndigheten argumenterte i retten med at faren hadde betalt 250.000 kroner for datterens kjæreste skulle drepes, men rettens flertall mener det ikke kan bevises at de gjorde en slik avtale.

De mener det er mer sannsynlig at pengene var knyttet til en muntlig avtale om et bilvaskeri, skriver Dagbladet.

Rettens flertall legger vekt på at faren og familien ellers har behandlet kjæresten godt, og at familien var mer liberal enn det påtalemyndigheten la til grunn i retten.

Dette skrev Fredriksstad Blad om tiltalen i fjor høst.

Fagdommer uenig

Fagdommer Dagfinn Grønvik var imidlertid ikke enig med lekdommerne, og mener det er bevist at det ble inngått et drapsforbund. Han mener også at det ikke er bevis for at det var en avtale om et bilvaskeri.

Familiefaren ble imidlertid dømt for vold mot datteren på 19 år. Ifølge retten skal han ha utøvd volden fordi han ønsket at kjæresteforholdet skulle avsluttes. Han dømmes til to års fengsel, men han har allerede sonet 118 dager i varetekt, og resten av dommen gjøres betinget.

– Kidnappet og mishandlet

Den 19 år gamle datteren forklarte i retten at hun hadde en normal oppvekst, og at forholdet til foreldrene var bra – helt til hun møtte kjæresten i 2012.

Den 19 år gamle kjæresten ble overfalt ved Røa t-banestasjon i februar i fjor. Da var han på vei hjem etter å ha besøkt kjæresten i Fredrikstad. Han ble deretter dratt inn i en bil og kjørt til en adresse ved i Oslo. Ifølge retten ble han bundet og mishandlet med slag, spark, kvelning, og pisking med ledninger over ryggen, skriver Dagbladet.

Mannen ble sluppet fri etter omtrent et døgn.

Fire av de tiltalte, tre menn og én kvinne, erkjenner straffskyld for kidnapping og mishandling, og de ble dømt for dette i retten torsdag. De var for øvrig ikke tiltalt for bestillingsdrap, da påtalemyndighetene mener de var ute etter å lure faren ved å ta de 250.000 kronene og bare sende ham bilder hvor det så ut som at den kidnappede mannen var død.

Artikkeltags