Dan Mario Røian (25) er en av de tre østfoldingene som er nominert til prisen. Nylig flyttet han fra Fredrikstad for å bosette seg i Halden.

– Det er jo kjempehyggelig. Det er vel noen av kollegaene mine som har nominert meg, så da har man kanskje gjort noe rett da, ler han.

Røian synes det er kult at hele tre personer fra Østfold er nominert.

– De beste kommer jo fra Østfold!

Røian er eier og daglig leder i firmaet Grønn Jobb. Sammen med en kamerat startet han det opp i 2009, men siden 2012 har Røian stått for eierskap og drift alene.

– Hva er drivkraften din på jobb?

– Det er jo det å utvikle det man har starta. Jeg har holdt på med dette i seks år nå. Det er mange som jobber her og har et høyt engasjement, og det motiverer meg til å gå foran og fortsette det vi har satt i gang. Godt konsept, godt miljø og gode planer gjør en motivert til å gjøre det som skal for lykkes, mener 25-åringen.

Blir forlegen

Trara-gutten Morten Johannessen (28) begynte å jobbe som femtenåring og er nå leder for kundesenteret Gjensidige i Fredrikstad.

Hva tenker du om å bli nominert til denne prisen?

– Man blir jo stolt over at arbeidet man har lagt ned blir lagt merke til, for det ligger mye hardt arbeid bak det. Så innrømmer jeg at jeg blir litt forlegen. Det skal jo være lov å være god, men det kan bli litt mye å få så mye fokus, ler han.

Johannessen er ikke sikker på hvem som har nominert han, men har sine mistanker til en gammel studiekamerat.

Hva er drivkraften din på jobb?

– Min absolutt største drivkraft er å skape en arbeidsplass som preges av at det skal være et godt sted å jobbe. Gjensidige lever av kundene, så hvis vi skaper en god arbeidsplass vil vi også skape gode resultater.

Han synes det er veldig bra at østfoldingene blir lagt merke til i denne konkurransen.

– Det å  skaffe arbeidsplasser og vise at man kan lykkes her i Østfold synes jeg er veldig gøy. Dette er et fylke som har alle muligheter, og mange engasjerte unge mennesker, mener han.

Tannlegesjef

Sara Nordevall er den tredje av østfoldingene som er nominerte til pris. Hun startet egen tannlegepraksis i Oslo og har nå sitt hovedkontor i Fredrikstad.

Helt Sjef sin facebookside sier dette om Nordevall:

«Sara, som har sitt hovedkontor i Fredrikstad, drives av muligheten for å skape noe som er mer enn en jobb. Hennes ambisjoner er å skape en åpen, innovativ, lærevillig og løsningsorientert arbeidsplass med et godt sosialt miljø der alle medarbeider vokser og utvikles.»

Det har dessverre ikke lykkes FB å få kontakt med Nordevall.

Helt Sjef

Helt Sjef deles ut til en person under 30 år som er i jobb, og er et inspirerende og initiativrikt lederemne, heter det på prisens facebook-side. Vinneren får 10.000 kroner, en inspirasjonsreise og egen ledercoach.

Det er tredje gang at prisen deles ut i 2015. En folkeavstemning og en fagjury skal kåre vinneren.

Nå er tjue personer nominert, og det er åpent for publikum til å stemme på sin favoritt. En fagjury bestående av Frode Kyvåg, Nils Ingar Aadne, Thina Saltvedt, Asbjørn Riddervold, Line Folstad og Stian Seland vil deretter velge den rettmessige vinneren 16. juni.

Premien er 20.000 kroner til sin drømmereise, coaching i et år av den anerkjente ledercoachen Alf Inge Cleve-Stiansen, og et valgfritt kurs i regi av organisasjonen Lederne.

Initiativtakerne bak Helt Sjef er ungdomsmagasinet Spirit, interesseorganisasjonen Lederne og McDonald’s, en av Norges største arbeidsgivere for ungdom.