Ingen Cirkus Merano-premiere i Fredrikstad i år

Artikkelen er over 4 år gammel

I 40 år på rad har Cirkus Merano startet vårturnéen med show i Fredrikstad. Nå er det slutt inntil videre.

DEL

Cirkus Merano-direktør Knut Dahl bekrefter nemlig at årets vårturné er avlyst. Dermed blir det heller ikke noe show i Fredrikstad i vår.

– Etter førti sammenhengende år på norske veier føler vi nå behov for å gjennomgå alle de driftsmessige utfordringer som norske sirkus har. Det har blitt mer og mer vanskelig å få gode plasser til å arrangere sirkus på, og derfor har vi valgt å avlyse årets vårturné, sier Dahl.

Ikke til byen: Cirkus Merano-direktør Knut Dahl er lei seg for at sirkuset må avlyse årets vårturné. Arkivfoto: Trond Thorvaldsen

LES OGSÅ: Markerer mot Cirkus Merano

Ikke på grunn av protestene

Han nekter for at de mange protestene mot sirkusets behandling av dyrene har noe med avlysningen å gjøre.

– Nei, ikke i det hele tatt. Vi har de siste årene mistet mange sentrale og viktige sirkusplasser, og blir stadig oftere henvist til plasser som ligger langt fra folk. Det er hovedgrunnen til at vi tar en pause i år, sier han.

Han sier at avlysningen ikke har noe som helst med Fredrikstad å gjøre.

– Ingen er mer lei seg for denne avlysningen enn oss. Fredrikstad har vært en viktig by for Cirkus Merano i 40 år, og dette har ingenting med byen å gjøre. Cirkus Merano er veldig glad i Fredrikstad, sier Dahl.

Se bildegalleri fra da Cirkus Merano besøkte Fredrikstad i 2013 her!

Gikk med overskudd

Cirkus Merano har i løpet av sine førti år spilt for rundt åtte millioner mennesker på cirka 300 forskjellige steder i Norge. Sirkusdirektøren avviser også at Merano har økonomiske problemer.

– Vi gikk faktisk med et overskudd i fjor. Men mange kommuner klarer ikke å tilby oss skikkelige plasser. Vi har 40 trailere på veien, og transportkostnadene med blant annet bompenger og fergeutgifter har også skutt i været. Alle disse utfordringene har gjort at vi må vurdere hva vi skal gjøre i fremtiden, sier han.

Vurderer miniturné til høsten

– Betyr det at dere vurderer å avlyse vårturneen for godt?

– Det har jeg ikke noe svar på nå. Vi vurderer hva vi skal gjøre i fremtiden fortløpende, sier han.

Og Dahl avviser ikke helt en miniturné til høsten.

– Vi vurderer en liten høstturné. Den blir uansett ikke på langt nær så omfattende som vårturneen, men Fredrikstad vil absolutt være en by vi vil vurdere å besøke da, sier han.

Artikkeltags