FB ha fått inn flere tips om brannen, som også bekreftes av brannvesenet og hovedredningssentralen. En innringer forteller at båten ligger og brenner rett utenfor Trouville, men har etter hvert flyttet seg utover mellom Missingene og Rauøy ifølge redingsskøyta.

- Det er en stålbåt på 45 fot hvor det har vært brann ombord. Det var en person ombord på båten, han kom seg opp i en lettbåt som kom til. En båt fra kystvakten og en fra redningsskøyta er på vei for å hjelpe til med slokning og opprydning, forteller Ståle Jamtli hos hovedredningssentralen.

En innringer FB har vært i kontakt med sier at brannen har vært godt synlig fra Slevikkilen.

Operasjonsleder i Østfold-politiet, Terje Marstad forteller at de har sendt ut en politibil til Engelsviken, men at såvidt politiet vet er det ikke snakk om personskader, og personen som var i båten skal være på vei inn på land. Han understreker at det er Hovedredningssentralen som har ansvaret for etterarbeid og slokning.

FB har også vært i kontakt med Horn rescue, som 17:30 var ute og drev slokningsarbeider. De regnet med at båten etter hvert ville synke. 18:40 melder de om at båten har sunket på 35 meters dyp.