Dag Høili selger luksushytta for 40 millioner

Helt ålreit: Tomten på Sørlandet er praktfull. Nå kan den bli din om du har 40 millioner kroner til overs.

Helt ålreit: Tomten på Sørlandet er praktfull. Nå kan den bli din om du har 40 millioner kroner til overs. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

– Norges fineste landsted, sier Dag Høili (46) om luksushytta på Sørlandet. Nå vil han selge eiendommen for 40 millioner kroner.

DEL

Fredrikstad-mannen Dag Høili kjøpte den 12,5 mål store sjøeiendommen i Blindleia i Lillesand i 2012. Nå er den lagt ut for salg med en prisantydning på 40 millioner. Taksten er på 44 millioner kroner.

– Det er nok Norges fineste landsted, men jeg har rett og slett ikke tid til å bruke den. Derfor vurderer jeg nå å selge, sier Høili til Fredriksstad Blad.

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

Høili kjøpte prakteiendommen for 18 millioner, og har pusset opp for 20 millioner kroner. Eiendommen har blant annet en egen havn med en dypvannsbrygge på 550 kvadratmeter, slik at det skal være lett å lande med helikopter og god plass til å fortøye yachten.

Eiendommen har en egen havn med en dypvannsbrygge slik at det skal bli enklere å lande helikopter på tomten.

Eiendommen har en egen havn med en dypvannsbrygge slik at det skal bli enklere å lande helikopter på tomten. Foto:

Eiendomsmegler Erik Steen hos Krogsveen står for salget.

- Eiendomsmeglere er kjent for ofte å dra på i beskrivelser, men dette er utvilsomt en av de vakreste eiendommene i Blindleia. Boligmassen er på over 600 kvadrat. Tomten inkluderer to holmer i tillegg til dypvannsbryggen. Vi går også ut på det internasjonale markedet med Kampedalen, nærmere bestemt New York, London, Moskva og Emiratene, sier Steen til Dagens Næringsliv.

– Jeg er mye ute og farter, og dessverre bruker jeg eiendommen for lite. Men jeg selger kun om jeg får riktig pris, sier han.

Ikke tid: Dag Høili forteller at han ønsker selge hytta fordi han har for lite tid til å bruke den.

Ikke tid: Dag Høili forteller at han ønsker selge hytta fordi han har for lite tid til å bruke den. Foto:

I fjor ble eiendommen leid ut til en Saudi-Arabisk oljesjeik.

– Han hadde sendt et team til Europa for å finne det beste sommerstedet. Valget falt til slutt på eiendommen min, og han var meget fornøyd, sier Høili.

– Er det vemodig å selge eiendommen?


– Egentlig ikke. Jeg får ikke det følelsesmessige forholdet til slike ting. Får jeg riktig pris, så selger jeg. Det er ikke verre, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken